Савченко и Радуцький посварилися на ток-шоу / колаж УНІАН

Колишній нардеп Надія Савченко та голова парламентського комітету з питань здоров'я нації (фракція "Слуга народу") Михайло Радуцький посварилися під час обговорення скандалу з підробкою першою документа про вакцинацію.

Це сталося в прямому ефірі телеканалу "Україна 24".

Зокрема, Савченко заявила, що ніхто не має права знати про те, чи вакцинована вона від коронавірусу. До цього Радуцький кілька разів спитав її про це. У відповідь вона також запропонувала депутату "провести експертизу й дізнатися".

"Ні одна експертиза не покаже, вакциновані ви, чи перехворіли. У вас або є антитіла, або їх немає", - прокричала Савченко, пообіцявши Радуцькому зустрітися в суді.

Читайте такожВенедіктова пригрозила продавцям і покупцям фейкових COVID-сертифікатів: "Пощади не чекайте"

Питання, чи купувала Савченко COVID-сертифікат, вона проігнорувала. 

"Пані Надія показує всій країні, що можна порушувати законодавство України", - заявив Радуцький.

У підсумку Савченко так і не сказала, чи робила щеплення від коронавірусу, а також де саме взяла "документ", з яким її упіймали в аеропорту прикордонники.

Як повідомляв УНІАН, 22 жовтня Савченко та її сестру "спіймали" в аеропорту "Бориспіль" з підробленими сертифікатами вакцинації.

За фактом використання підроблених документів було розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України. Розслідування проводять дізнавачі поліції Київщини. Вилучені документи направлені на проведення необхідних експертиз. Найближчим часом буде прийнято рішення про оголошення підозри фігуранткам, додали правоохоронці.

Того ж дня Савченко заявила, що не користувалася підробленим документом. Також вона зазначила, що вважає постанови уряду щодо впровадження необхідності надання додаткових документів, крім паспортів, для проходження кордону, допуску на роботу тощо неконституційними.