Сергій Мул / фото dpsu.gov.ua

У мережі спливли скандальні подробиці про генерал-майора Сергія Мула, начальника Південного регіонального управління Держприкордонслужби України, прес-офіцер якого Іванна Плантовская напередодні сама зганьбилася на всю країну.

Увагу на те, що Мул потрапляв у поле зору правоохоронців, в Facebook звернув волонтер Андрій Боєчко:

"ДБР під час обшуків у начальника Південного регіонального управління ДПСУ, генерал-майора Сергія Мула знайшло: незадекларовану будівлю вартістю 6 мільйонів доларів, 40 мільйонів гривень готівкою та іноземну валюту. В ході обшуку власної квартири (м. Одеса) було виявлено 587 тисяч доларів і 380 тисяч євро. Крім цього, документи про власність в Італії та Іспанії та рахунки на 16 мільйонів доларів в іноземних установах".

На додаток до цього у Мула виявили паспорт громадянина Колумбії на ім'я Хорхе Фернандес 25.06.1973 р.н., а також велику суму готівки в євро, доларах і білоруських рублях, три банківські картки, одна з них - швейцарського Credite Suisse, написав волонтер.

Сергій Мул не задекларував будинок за 1,5 млн грн у передмісті Києва / скріншот

За даними НАБУ, наприкінці грудня 2022-го Сергію Мулу повідомили про підозру у тому, що він не задекларував будинок вартістю 1,5 мільйона гривень у передмісті Києва. Його дії кваліфікували за ч.1 ст. 366-2 Кримінального кодексу України (декларування недостовірної інформації).

"За чутками, Мула збиралися звільнити, проте йому вдалося "вирішити питання". "Говорили, що його просто переведуть начальником в інше регіональне управління, але потім пройшли обшуки". Його повинні були представити, як нового керівника ДПСУ в Харкові, вже був наказ. А Вавренюк повинен був їхати в Одесу на його місце. Зараз Мул у відпустці, він не заарештований", - написав волонтер Андрій Боєчко.

скріншот

Скандал у ДПСУ - що повідомлялося

Раніше УНІАН писав, як напередодні прес-офіцер Південного регіонального управління Держприкордонслужби України Іванна Плантовська потрапила ву скандал, вихваляючись кадрами з відпочинку.

Поки в Україні йшли жорстокі бої, вона відпочивала і відкрито демонструвала своє розкішне життя. Зокрема, Іванна показувала красиві фото з Парижа на тлі Ейфелевої вежі, а також кадри з курортів, що викликало шквал критики у мережі.