Співробітник СБУ цікавився, зокрема, особою організатора акції / Фото УНІАН

Співробітник Національної академії наук України Антон Сененко заявив, що до нього прийшов співробітник СБУ поспілкуватися про акцію протесту проти новопризначеного в.о. міністра освіти й науки Сергія Шкарлета.

Про це Сененко написав у Facebook.

Читайте такожПлагіат у дисертаціях та минуле в Партії регіонів: що відомо про в. о. міністра освіти Сергія Шкарлета

Відео дня

«Ну що, друзі, сьогодні до мене в Інститут приходив куратор з СБУ. Поспілкуватися про акцію протесту, що відбулася минулого четверга, проти вчора призначеного міністра. Тобто прийшов не минулої п'ятниці, не в понеділок, а на наступний день після призначення. Звісно, це збіг», – зіронізував науковець.

Співробітник СБУ цікавився, зокрема, особою організатора акції, чи не платили протестувальникам за участь і запитував про них дані. Сененко зауважив, що прізвище в.о. міністра у розмові не звучало.

«Зі свого боку я поцікавився, чому такий інтерес до моєї персони? Куратор відповів, що нічого такого, це просто його робота і вони перевіряють інформацію про акцію протесту і чи немає там складу злочину по статті якійсь (чесно, не запам'ятав), а йому сказали (мабуть, у службі, тобто мене там читають), що я є людиною, яка багато чого знає», – додав чоловік.

Як повідомляв УНІАН, 25 червня Кабінет міністрів України призначив Шкарлета на посаду в.о. міністра освіти й науки. Також прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що відбувається призначення заступника міністра освіти та науки.

Того ж дня Єгор Стадний написав заяву про звільнення з посади заступника міністра освіти та науки.