Євгена Мецгера суд відправив під домашній арешт / фото eximb.com

Голові правління "Укрексімбанку" Євгену Мецгеру обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.  

Голосіївський райсуд Києва частково задовольнив клопотання прокурора Київської міської прокуратури, повідомив кореспондент УНІАН.

Сторона обвинувачення просила відправити Мецгера під цілодобовий домашній арешт, однак суд схилився до нічного. Мецгер не може покидати своє місце проживання з 22.00 до 6.00.

Відео дня

Аналогічний запобіжний захід обрано і заступнику Мецгера Володимиру Пікалову.

Пікалову та Мецгеру інкримінують перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (ст. 171 Кримінального кодексу) та незаконне позбавлення волі або викрадення людини (ст. 146 КК).

Термін дії запобіжних заходів для обох підозрюваних – до 5 грудня.

Читайте такожЗнайомий Зеленського та досвічений керівник: що відомо про голову "Укрексімбанку" Євгена МецгераТаке рішення суду може бути оскаржене в Київському апеляційному суді впродовж п'яти днів.

Мецгер відмовився давати коментарі журналістам.

Нагадаємо, 4 жовтня під час інтерв’ю голови правління "Укрексімбанку" Євгена Мецгера журналістам програми "Схеми" стався інцидент: банкіру не сподобалось запитання журналістів, і він наказав своїм підлеглим забрати у них апаратуру та стерти частину інтерв’ю, яка вже була записана.

В результаті журналісти залишились без відеозапису, до того ж їх силоміць годину утримували в кабінеті голови правління банку.

6 жовтня за зверненням журналістів поліція відкрила провадження за ч. 3 ст. 171 Кримінального кодексу (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

Пізніше журналісти змогли відновити відеозапис інтерв’ю, а Мецгера тимчасово відсторонили від здійснення повноважень голови правління "Укрексімбанку".

Мецгеру і Пікалову вручили підозри за частинами 1 і 3 статті ККУ про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та у незаконному позбавленні волі людини (ст. 146).

Третім підозрюваним у справі є директору департаменту банківської безпеки Ігор Тельбізов – за ч. 1, 3 ст. 171, ч. 1 ст. 126 КК України – перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та умисне вчинення насильницьких дій, які завдали фізичного болю та не спричинили тілесних ушкоджень.