Рішення не передбачає пільгові перевезення школярів та учасників бойових дій / фото УНІАН

У Чернівцях виконавчий комітет міськради сьогодні з другої спроби ухвалив рішення про підвищення тарифу на проїзд у маршрутних автобусах з 7 до 9 гривень за поїздку.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення ухвалене більшістю голосів членів виконкому на черговому засіданні комітету.

Згідно з цією ухвалою, вартість проїзду в маршрутках Чернівців зросте з 1 лютого.

Відео дня

Водночас виконком відхилив пропозицію члена комітету Сергія Андрущака щодо встановлення пільгового тарифу (безкоштовно) на проїзд у маршрутках для учасників бойових дій, школярів і учнів ПТУ. Натомість під час повторного розгляду рішення про підвищення тарифу члени виконкому погодились вивчити питання щодо встановлення тарифу для учнів ПТУ та шкіл у розмірі 4 грн або безкоштовно та безкоштовного перевезення учасників бойових дій без компенсацій перевізникам.

Читайте такожУ Києві маршрутка весь день возила пасажирів з відкритими дверима (відео)Востаннє у Чернівцях вартість проїзду в маршрутках підвищували навесні 2020 року. Тоді виконком встановив тимчасовий тариф на проїзд у маршрутках у розмірі 7 грн за поїздку, обґрунтувавши це карантинними обмеженнями через пандемію коронавірусу. До того часу вартість проїзду в маршрутках міста становила 5 грн.

У Чернівцях міські пасажирські автобуси курсують на 43-х маршрутах, більшість з них обслуговують приватні перевізники.

Вас також можуть зацікавити новини: