Тепер справа за релігійними громадами та місцевою владою / фото Чернівецької ОДА

Депутати Чернівецької обласної ради сьогодні на засіданні проголосували за заборону в регіоні діяльності релігійних організацій, які мають доведений церковно-канонічний зв'язок з Росією.

Про це повідомив голова Чернівецької обласної військової адміністрації Руслан Запаранюк.

Він зазначив, що рішення ухвалили під час розгляду питання про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій на території Чернівецької області.

Відео дня

"Тепер справа за релігійними громадами та місцевою владою. Люди повинні розуміти, що не може релігійна громада, центр управління якою розташований у країні-агресорі, проводити богослужіння у наших містах і селах", - додав Запаранюк.

Заборона УПЦ МП в Україні: що відомо

1 грудня 2022 року президент Володимир Зеленський заявив, що Рада нацбезпеки і оборони доручила уряду внести на розгляд Верховної Ради законопроект щодо унеможливлення діяльності в Україні афілійованих з центрами впливу у РФ релігійних організацій.

У січні Кабінет міністрів зареєстрував у парламенті законопроект, який передбачає заборону діяльності в Україні релігійних організацій, що пов’язані з Росією.

Доки заборону не ухвалено Верховною Радою, облради голосують за такі рішення на місцевому рівні. Зокрема, це відбулось у Рівненській, Хмельницькій та Волинській областях.

Вас також можуть зацікавити новини: