Рома переконаний, що людяність перемагає завжди / Скріншот

Волонтер, керівник соціальної місії ПЦУ Роман Холодов врятував від війни сотні життів. Вивозив з-під обстрілів тих, про кого забули всі. 

Як йдеться в сюжеті ТСН, він називає себе загадково "Параволан". Так колись прозвали себе священнослужителі, які ризикували своїм життям, щоб врятувати інших.

Роман живе у тихому монастирі в середмісті Києва, та вдома буває нечасто. Разом з командою волонтерів з 10 хлопців священнослужитель більшість часу проводить на колесах.

"Ми дуже багато возили важкохворих діток, важкохворих людей з онкологією, з різними захворюваннями. Ми працювали з лікарнями, з хоспісами. Це люди, які прикуті до ліжка, люди, які немають коштів для перевезення", - каже Холодов.

Цим священнослужитель почав займатися за кілька років до початку повномасштабної війни. На спеціально обладнаному реанімобілі вони перевозять важкохворих людей. Робота Романа - організаторська: прокласти маршрут евакуації, прорахувати, що потрібно в дорозі (знеболювальне, кисень, ноші).

А з початком повномасштабної війни роботи у цієї групи волонтерів дуже багато, ось вже 8 місяців вони працюють нон-стоп. 

2 березня до Романа звернулися бійці тероборони Києва, цього разу евакуювати просили цілий дитбудинок, з-поміж них були й хворі дітки. На вокзалам волонтерам передавали дітей на потяг до Польщі. 

Він врятував сотні людей, але за метушнею не було часу запитати ні їхніх прізвищ, ані контактів. 

Повномасштабне вторгнення РФ до України

Війська РФ вдерлися в Україну з повномасштабним вторгненням 24 лютого 2022 року. 

Зрозумівши, що на полі бою ситуація складається на користь ЗСУ, Росія вдалася до терору мирного населення - обстрілює житлові будинки, торговельні центри та об'єкти критичної інфраструктури.

У Москві неодноразово заявляли, що їхня ціль - знищити всі енергетичні об'єкти в Україні, щоб не дати їй пройти зиму.

Вас також можуть зацікавити новини: