Через бойові дії в Київській області зруйновано понад 4 тисячі житлових будинків у 46 громадах з 69.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

"Найбільше руйнувань у Бучанській, Ірпінській, Гостомельській, Бородянській, Макарівській, Великодимерській та Пісківській громадах", - сказав він.

Відео дня

Окремо Тимошенко розповів про ситуацію у Макарівській громаді.

Так в селі Андріївка окупанти облаштували штаб в школі та зруйнували дитячий садочок. Тут знищено 74 житлові будинки, ще 274 потребують ремонту, а 43 родини потребують тимчасового житла. Вже розпочато поточний ремонт покрівель в 50 приватних будинках. "Також тут відновлено газо- та електропостачання, частково є зв’язок та інтернет", - розповів він.

У Мотижині зруйновано 15 будинків, ще 40 – пошкоджені й потребують ремонту.

Окрім цього, від ворожого снаряду постраждав Мотижинський ліцей, який працював понад 50 років. За словами заступника керівника ОП, навчальний заклад пошкоджений на двох поверхах, кілька навчальних кабінетів повністю знищені.

Тимошенко також зазначив, що для відновлення житлових будинків у селі Мощун визначено дорожню карту по роботі над генеральним планом населеного пункту, готуються документи для його оприлюднення та проведення громадського обговорення. Тут тривають роботи з відновлення електропостачання та Інтернету.

"Тиждень тому місцеві мешканці просили поновити транспортне сполучення з Києвом – автобуси вже на маршруті", - додав Кирило Тимошенко.

Нагадаємо, раніше заступник керівника ОП повідомив, що в Україні створять довідник відбудови міст за найкращими світовими прикладами.