Маршрут підозрюваних не відповідає описаному поліцією / Фото 112.ua

Слідчі національної поліції, які розслідують вбивство Павла Шеремета, змінили маршрут чоловіка та жінки, які підкладали вибухівку під авто журналіста, щоб версія поліції виглядала переконливою.

Про це повідомляє видання «Слідство.Інфо» посилаючись на текст офіційної підозри, яку минулого тижня отримали троє підозрюваних у вбивстві — Андрій Антоненко, Юлія Кузьменко та Яна Дугарь.

«Після цього Кузьменко та Антоненко залишили місце паркування автомобіля Шеремета П.Г. (…) в подальшому через двори повернулися на вул. О. Гончара, де через провулок Чеховський звернули в квартал між вулицями Бульварно-Кудрявська і Гончара», — йдеться у підозрі.

Журналісти продемонстрували відео з камер спостереження, які підтверджують, що маршрут підозрюваних не відповідає описаному у документі: вони пішли далі.

 Маршрут підозрюваних  / Фото slidstvo.info

Читайте такожСправа Шеремета: Зеленський розповів, хто понесе відповідальність

На думку журналістів, поліція «скоротила» маршрут для того, щоб версія, що чоловік і жінка, які підкладали вибухівку під машину Павла Шеремета в ніч перед вбивством, повернулися у будинок на вул Гончара, 28Б. Саме там, за версією поліції, на той час мешкав музикант і підозрюваний у вбивстві Андрій Антоненко. Хоча сам він каже, що мешкав у іншому місці.

Згідно з раніше оприлюдненими і поліцією, й журналістами даними, у ніч з 19 на 20 липня 2016 року чоловік та жінка вийшли з арки на вулиці Гончара у Києві, пройшли дворами до авто журналіста Шеремета, куди жінка прикріпила вибухівку. Відповідно до відео з камер спостереження, вони залишили місце злочину прилеглими вулицями.

У фільмі «Вбивство Павла» журналісти видання оприлюднили відео з камер спостереження, яке раніше не показувала поліція. З нього, зокрема, видно, що востаннє пара з’являється на відео на алеї на вулиці Бульварно-Кудрявській, а далі зникає.

Під час брифінгу у грудні, коли міністр Арсен Аваков оголосив про нові затримання в справі Шеремета, було оприлюднено саме той маршрут, який показували журналісти у своєму фільмі-розслідуванні: востаннє пара з’являється на вулиці Бульварно-Кудрявській.

Треба зазначити, що квартал, у якому сталося вбивство, — старої забудови й багато вулиць та дворів прохідні наскрізь. Однак ані журналісти, ані поліція раніше не демонстрували відео, яке підтверджувало б, що підозрювані «через двори повернулися на вул. О. Гончара», як зазначено в тексті підозри.

Раніше видання вже публікувало докази, що поліція, розслідуючи справу Шеремета, використовувала лише ту експертизу ходи підозрюваних, яка підтверджує версію поліції. А ту, яка ставить її під сумнів, слідчі проігнорували й до матеріалів справи не додали.

Як повідомляв раніше УНІАН, небайдужі люди зібрали 168 тисяч гривень застави для підозрюваної у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета військової медсестри Яни Дугарь.