Юлії Кузьменко вручили обвинувальний акт / УНІАН

Дитячому лікарю, волонтеру Юлії Кузьменко, яка є одним з фігурантів кримінального провадження щодо вбивства журналіста Павла Шеремета, вручили обвинувальний акт.

Читайте такожЗахист Антоненка оприлюднив докази його непричетності до вбивства Шеремета

Про це у коментарі УНІАН повідомив її адвокат Тарас Безпалий.

Відео дня

"Обвинувальний акт сьогодні вручили - о 14:30", - сказав адвокат.

За його словами, сьогодні обвинувальний акт також мають вручити іншому підозрюваному у справі про вбивство Шеремета - ветерану АТО, музиканту Андрію Антоненку.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні обвинувальний акт мали вручити й підозрюваній у цій справі військовій медсестрі Яні Дугарь, однак вона та її адвокати відмовилися його отримувати через те, що прокурор хотів вручити документ без відкриття всіх оригіналів експертиз та інших матеріалів, а також без оцінки доказів захисту, які містяться у клопотанні про закриття справи.

Вбивство Шеремета та розслідування трагедії: що відомо

  • Журналіст Павло Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.
  • 12 грудня 2019 року в Нацполіції заявили, що у причетності до вбивства підозрюють музиканта, ветерана АТО Антоненка, лікаря Кузьменко (псевдонім "Ліса"), військову медсестру Дугарь.
  • Підозри вручили Антоненку, якого слідство вважає організатором вбивства, Кузьменко, яка, на думку слідства, закладала вибухівку під авто журналіста, і Дугарь, яка напередодні вбивства нібито фотографувала камери спостереження на місці злочину.
  • Суд обрав Антоненку та Кузьменко запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, Дугарь - запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.
  • 21 травня Антоненку, Кузьменко і Дугарь додали ще дві підозри, а також змінили зміст попередньої.
  • За словами керівника юридичної фірми "Сенс Консалтинг" Леоніда Маслова, адвокати якої захищають Антоненка, з тексту підозри у частині мотиву прибрали "ультранаціоналістичні ідеї", "велич арійської раси" та інше, тепер у ньому йдеться, що "невстановлені особи, діючи з ряду особистих мотивів, вирішили створити вкрай резонансну подію з метою подальшої провокації численних акцій протесту". Ці невстановлені особи "залучили" Антоненка, Дугарь і Кузьменко.
  • Юрист уточнив, що у кваліфікації вбивства відсутнє згадування про корисливий мотив і посилання на пункти 6, 11 ч. 2 ст. 115 ККУ - корисливий або замовний мотив.
  • За словами Маслова, Антоненко тепер не організатор, а виконавець за попередньою змовою, а Кузьменко - "лише заклала вибухівку разом з Антоненком, але не натискала на гачок".
  • Крім того, підозрюваних звинувачують у знищенні автомобіля, в якому перебував Шеремет, і зберіганні вибухівки.
  • 11 серпня Київський апеляційний суд змінив Кузьменко запобіжний захід з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.