Посадовця командування Медичних Сил ЗСУ взято під варту з заставою у майже 13 млн / фото УНІАН

Печерський районний суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту для начальника управління командування Медичних сил ЗС України, підозрюваного у вимаганні та одержанні майже 1 млн грн «відкату» на закупівлях медичних масок.

Читайте такожЛіки «від коронавірусу» та інші шахрайства. Як легко померти через власну довірливість

Про це повідомила прес-служба Офісу генерального прокурора.

Відео дня

Посадовцю командування Медичних сил, як ймовірному організатору та співвиконавцю злочину, визначено заставу у розмірі майже 13 млн грн.

Також запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави обрано двом його спільникам – для командира роти медичної служби однієї з бригад ЗСУ – понад 3 млн грн застави, для представника Державної інспекції енергетичного нагляду України – 230 тис грн.

Підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі / фото ОГП

Також у прокуратурі повідомили, що підозрюваним інкриміновано ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

У разі доведення вини їм загрожує покарання від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

фото ОГП

Вимагання мільйонного «відкату»: що відомо

  • 19 серпня посадовця командування Медичних сил ЗСУ разом зі спільниками було затримано після передачі останньої частини хабара, що загалом становив 998 тис. грн.
  • За даними слідства, ці особи одержали від підприємця «відкат» за забезпечення перемоги у закупівлі Збройними силами України медичних масок для потреб військовослужбовців. Розмір «винагороди» за сприяння визначили з розрахунку 1 грн за поставку 1 маски.