У Сімферопольському водосховищі залишилося всього 7 млн кубометрів води / фото ua.depositphotos.com

Через посуху в Криму влада окупованого Росією півострова з понеділка, 24 серпня, почне подавати воду кримчанам за графіком.

Про це повідомив так званий керівник ГУП РК "Вода Криму" Володимир Баженов, передає "Крым 24".

Він розповів, що в Сімферопольському водосховищі залишилося всього лише 7 мільйонів кубометрів води замість 36 млн кубометрів.

Відео дня

Читайте такожСитуація з водою в окупованому Криму досягла точки кіпіння - ЗМІ

Так звана влада окупованого Криму збирається вводити обмеження на подачу води в три етапи:

  • з 24 серпня - буде знижений відбір води з водосховищ до 140 тисяч кубометрів на добу, а також припинене гаряче водопостачання;
  • з 31 серпня по 7 вересня - зменшиться відбір з водосховищ до 120 тисяч кубометрів на добу, а також вводиться подача води за графіком;
  • з 7 вересня - знизиться подача води до 100 тисяч кубометрів на добу, а також вводиться погодинна подача води вранці та ввечері.

"З 31 серпня - це вже майже все місто на графіку. З 7 вересня - третій етап. Графік подачі скорочується, де було чотири (години на добу) стане три або дві. Де буде дворазова (подача) перейде на один раз", - сказав Баженов.

Водопостачання в Криму

  • Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді через Північно-Кримський канал, що з'єднує головне русло Дніпра з островом. Після окупації Криму Росією в 2014 році поставки води на півострів припинили.
  • Запаси води в Криму поповнюють з водосховищ природного стоку і підземних джерел. Екологи звертають увагу, що регулярне використання води з підземних джерел призвело до засолення ґрунту на півострові.
  • «Голова уряду» окупованого Криму Юрій Гоцанюк визнав, що Сімферополь відчуває дефіцит води.
  • За оцінкою аналітиків групи "Інформаційний опір", за останні роки ситуація з водою в Криму має тенденцію до деградації природних і наливних резервуарів, за рахунок ресурсу яких відбувається поставка побутовим і промисловим споживачам.