Лікарі врятували життя чотирьом хворим, здійснивши трансплантацію серця, печінки та двох нирок / фото Ірина Заславець для Reporters

У Львові медики провели відразу чотири трансплантації життєво важливих органів від 45-річної жінки. Перед донором, яка врятувала життя цим людям, лікарі вишикувалися в коридор пошани.

Про це на Reporters написала тележурналістка та засновниця Всеукраїнської платформи донорства "iDonor" Ірина Заславець.

Жінка, яка стала донором, пережила розрив аневризми, крововилив в мозок і кілька операцій. В результаті лікарі констатували у неї смерть мозку. Згоду на посмертне донорство дали рідні.

Відео дня

Перед операцією, о пів на шосту ранку вздовж коридору вишикувалися лікарі та медсестри, щоб вшанувати жінку-донора, яка врятує чотирьох осіб.

Читайте такожДо останнього рятувала пацієнтів: у Запоріжжі попрощалися із загиблою під час пожежі 26-річною Ольгою Глівою (фото)

"Схилені голови. Пронизливий писк монітора, який стежить за станом пацієнта. Жінку на каталці везе завідувачка реанімації, хитаючи кисневий мішок. Хоча мозок донора і помер, то ще якийсь час вона дихає – завдяки тому мішку і апаратам життєзабезпечення", – написала Заславець.

Коридор пошани вона назвала подякою донору за вищий прояв жертовності і любові до ближнього.

Операцію з трансплантації органів проводили лікарі з Інституту серця та Інституту хірургії та трансплантології імені Шалімова. Лікарі врятували життя чотирьом хворим, здійснивши трансплантацію серця, печінки та двох нирок.

Вас також можуть зацікавити новини: