Ілюстрація / REUTERS

Протягом найближчих 16 днів Україна має намір повернути 44 спеціальними авіарейсами близько 8200 громадян, які перебувають за кордоном.

Читайте такожУ Чернівцях, не дочекавшись рішення Кабміну, запрацювали продуктові ринки

"Протягом 16 днів, щодня не більше 3 рейсів, не більше 600 громадян будуть повертатися з різних кінців світу в Україну", – розповів міністр інфраструктури України Владислав Криклій, передає «Обозреватель».

Відео дня

Чиновник пояснив, чому було прийнято рішення про відновлення спецрейсів. "У людей закінчуються візи, закінчується можливість перебувати в готелях. Гостинність і відкритість в деяких країнах починають поступово зменшуватися, тому що, перш за все, вони дбають про власну безпеку. Тому ми повинні щось робити і повертати наших громадян, щоб потім не було реадмісії або якихось дипломатичних непорозумінь з країнами-партнерами".

Міністр запевнив, що проблем з дотриманням режиму самоізоляції громадянами бути не повинно. "Нами розроблено додаток" Дій вдома", досить дієвий механізм контролю за дотриманням вимог самоізоляції. При перетині кордону люди дають згоду на це, надають інформацію прикордонникам, свій мобільний номер, встановлений додаток, все це перевіряється, і в подальшому вони зможуть бути на самоізоляції", – розповів він.

Як повідомляв УНІАН, 26 квітня Міністерство інфраструктури анонсувало відновлення низки спецрейсів до України з різних країн світу, щоб допомогти українцям повернутися додому.