У МОН відзначають, що дублікат документа замовляється через ЕГЕБО / УНІАН

У Міністерстві освіти і науки роз'яснили, як відновити втрачений документ про професійну освіту.

Читайте такожВ Україні хочуть залучити до вишів якомога більше вступників із окупованих територій

Як повідомили у Відділі зв'язків зі ЗМІ МОН, особи, які втратили документ про професійну освіту або додаток до нього, можуть відновити документи, звернувшись до закладу, який їх видав, із відповідною заявою.

Відео дня

«Якщо профтех припинив свою діяльність - заяву потрібно адресувати до його правонаступника. Інформацію про правонаступника профтеху можна дізнатися в місцевому управлінні освіти. Якщо ж правонаступник відсутній, заяву потрібно подати в управління освіти Міністерства освіти і науки АР Крим, Київської та Севастопольської міської державної адміністрації або в місцеву облдержадміністрацію. Вони мають визначити заклад, який замовить та видасть дублікат документа», - пояснили у відомстві.

У МОН зауважують, що дублікат документа замовляється через Єдину державну електронну базу з питань освіти (ЄДЕБО). Якщо інформації про документ немає в ЄДЕБО, то заклад профосвіти може замовити дублікат, використовуючи інші відомості, наприклад, виписку з архіву. В іншому випадку особі потрібно звернутися до суду для встановлення юридичного факту здобуття відповідної освіти.