В матеріалах справи ви не побачите, на якій підставі Фонд держмайна вважає себе потерпілою стороною, каже Дихне / фото УНІАН, Ратинський В'ячеслав

Колишній генеральний директор аеропорту "Бориспіль" Євгеній Дихне, якого засудила колегія суддів Вищого антикорупційного суду до 5 років позбавлення волі за нібито зловживання службовим становищем, подав апеляцію та доводитиме свою невинуватість.

Як розповів під час прес-конференції адвокат Дихне Олексій Носов, сторона обвинувачення не змогла в процесі розгляду справи аргументовано довести його провину у будь-якій протиправній діяльності.

"Сьогодні подали апеляцію стосовно рішення суддів попередньої інстанції. Суть апеляції полягає у тому, що окрім того, що треба подати скаргу, треба вказати усі докази, які ми хочемо переглянути. Навіть, якщо це усі докази по усій справі, то ми повинні вказати кожен. Ми будемо наполягати на повному перегляді справи, тому що була дана не об’єктивна оцінка. І найголовніше – у цій справі повністю не була врахована сторона захисту", - зазначив Носов.

Відео дня

Як розповів під час прес-конференції екс-гендиректор аеропорту Дихне, в матеріалах справи, в яких його обвинувачують в перевищенні службових обов’язків через підписання попередніх договорів оренди, які нібито завдали збитків Фонду державного майна, немає жодних аргументованих підстав чи доказів.

"В матеріалах справи ви не побачите, на якій підставі Фонд держмайна вважає себе потерпілою стороною. Немає жодного документу, окрім голослівних заяв, про те, що він потерпіла сторона. Тобто я погано собі уявляю, як менеджер великих підприємств, як може бути ухвалене таке рішення без проведення якихось процедур оцінки з точки зору юристів, економістів, отримання своєї власної експертизи", - зазначив Дихне.

Дихне очолив аеропорт "Бориспіль" у 2014 році зі збитком 500 млн грн. Вже у 2017 році прибуток аеропорту склав 1,7 млрд грн.

"Крім того, за цей період аеропорт "Бориспіль" вдвічі збільшив пасажиропотік, подвоїв відрахування до бюджету, увійшов до числа найбільших платників податків України, почав займати перші місця у рейтингу росту аеропортів за версією ACI Europe. Це перше судове рішення, за яким засуджено за ефективність та діяльність замість бездіяльності", - зазначив Носов.

"Єдиний способів відновлення правосуддя у цій ситуації - скасування рішення суду першої інстанції та виправдання ефективних рішень", - додав юрист.

Як повідомляв УНІАН, Вищий антикорупційний суд 1 березня 2023 року засудив колишнього гендиректора аеропорту "Бориспіль" Євгена Дихне до 5 років позбавлення волі.

Євгеній Дихне очолив аеропорт "Бориспіль" у 2014 році, а з 2017 працював першим заступником гендиректора. Восени 2020 року  НАБУ оголосило підозру Дихне та начальнику служби орендних відносин аеропорту. Їх звинуватили у зловживанні службовим положенням, що, за версією слідства, завдало державі збитків на суму 16,5 млн грн. 

Вас також можуть зацікавити новини: