Російська тенісистка Марія Шарапова посіла перше місце в списку найбільш високооплачуваних спортсменок, складеному американським журналом The Forbes. За останній рік Шарапова заробила 26 мільйонів доларів. Друге і третє місце в рейтингу займають американські тенісистки сестри Серена і Вінус Вільямс, які заробили, відповідно, 14 і 13 мільйонів доларів.

На четвертій позиції - колишня перша ракетка миру Жюстін Енен, яка нещодавно завершила кар`єру, з Бельгії. Її заробіток склав 12,5 мільйона доларів. Місця з п`ятого по сьоме займають гольфістки: американка Мішель Уай, Анніка Соренстам з Швеції та Лорена Очоа з Мексики, які заробили, відповідно, 12, 11 і 10 мільйонів доларів.

Далі в десятці найбагатших спортсменок автогонщиця Даіика Патрік із США (7 мільйонів доларів), перша ракетка світу сербка Ана Іванович (6,5 мільйона доларів), американська гольфістка Паула Крімер (6 мільйонів доларів).

Відео дня

Таким чином, у рейтингу найбільш високооплачуваних спортсменок домінують тенісистки і гольфистки. Як зазначає видання, футболісткам і баскетболісткам ще дуже далеко до заробітків Девіда Бекхема і Леброна Джеймса.

Марія Шарапова регулярно посідає високі місця в рейтингах багатих знаменитостей. За підсумками 2007 року журнал Forbes поставив її на третю позицію в списку найбільш високооплачуваних молодих зірок спорту і шоу-бізнесу.

Лента.ру