Володимир Кличко / REUTERS

Екс-чемпіон світу в суперважкій вазі Володимир Кличко прокоментував ініціативу президента ФБУ Володимира Продивуса ліквідувати в Україні професійний бокс як окремий вид спорту.

Слова Кличко-молодшого наводить klitschko-brothers.com.

"Професійний бокс в Україні переживав різні часи, але ніколи за його майже 30-річну історію ні в кого не було сумнівів у правильності обраного курсу. Свідчення тому - рівень турнірів, плеяда чемпіонів і тисячі дітлахів у секціях, яких надихнули успіхи українських боксерів-професіоналів на світових рингах. А ще - великий авторитет у світі і повага до нашої держави, приклад чому - проведення в Києві Конгресу WBC", - сказав Кличко.

Відео дня

Екс-чемпіон також задався питанням: "Яку альтернативу ФБУ і конкретно Продивус дають спорту? З урахуванням того, що АІБА (Міжнародна асоціація боксу) виключена з програми Олімпійських Ігор!".

Читайте такожДвоє українців - в топ-5: Ломаченко залишився найкращим боксером світу за версією The Ring

Кличко закликав Продивуса порвати заяву і спустити її у воду:

"Я за розвиток, синергію, але не заборону спорту, який дає можливість спортсменам прославляти Україну, популяризувати наш гімн і прапор. Ви, пане Продивус, можете таке зробити? Ви хочете позбавити нас, українців, такої можливості? Хочете забрати перспективу в житті і самореалізацію у дівчат та хлопців? Щоб таке не трапилося - порвіть вашу заяву і спустіть її в воду разом з вашими думками про це!".

Раніше Федерація боксу України направила лист до Міністерства молоді та спорту з пропозицією ліквідувати професійний бокс.

Зазначимо, що професійний бокс є самостійним видом спорту і в Україні курирується Лігою професійного боксу України. У той же час аматорський бокс, який входить в програму Олімпійських ігор, курирує ФБУ.

УНІАН раніше також повідомляв про те, що британський боксер Ентоні Джошуа розповів про телефонні розмови з Володимиром Кличком.