Андрій Пятов у двох стартових матчах відбору пропустив один гол / фото: УАФ

7 червня на стадіоні "Арена Львів" у Львові збірна України в одному з ключових матчів у боротьбі за вихід на Євро-2020 зіграє проти збірної Сербії. Початок зустрічі - о 21.45.

УНІАН проведе онлайн-трансляцію матчу Україна - Сербія

Положення команд

Відео дня

Збірна України у двох стартових турах набрала 4 очки. Обидва матчі "жовто-сині" провели на виїзді. Спершу українці зіграли внічию в матчі проти Португалії (0:0), а потім завдяки автоголу вирвали перемогу в поєдинку проти Люксембургу - 2:1.

Збірна Сербії провела лише один матч - на виїзді серби також зіграли внічию з португальцями (1:1).

Україна - Сербія де дивитися матч відбору на Євро-2020.

Шанси на вихід з групи

Збірна Португалії, незважаючи на дві нічиї в стартових турах, як і раніше, є головним фаворитом на першу сходинку в групі, на думку букмекерів. У той же час Україна і Сербія - конкуренти в боротьбі за другу позицію, яка дозволяє напряму пробитися на чемпіонат Європи. Букмекери віддають невелику перевагу українській збірній.

Україна - Сербія: прогноз букмекерів

Історія протистоянь

Україна і Сербія раніше зустрічалися тричі, але тільки в товариських матчах. Двічі команди грали в Україні (у 2008 та 2016 роках), ці матчі завершилися перемогами нашої збірної з рахунком 2:0. Ще одна зустріч пройшла в рамках фіналу Кіпрського міжнародного турніру - Україна здобула мінімальну перемогу (1:0).

Травми

Українській збірній точно не допоможе Андрій Ярмоленко, який не грав з осені. Він прибув в розташування збірної, але поки не готовий виходити на поле. Через перелом двох ребер не зможе зіграти бразильський українець Жуніор Мораєс. Плюс не потрапив до заявки на матч Марлос.

У Сербії через травму не зможе вийти на поле один з лідерів команди Сергій Милинкович-Савич.

Орієнтовні склади

Україна: Пятов, Караваєв, Бурда, Кривцов, Миколенко, Степаненко, Зінченко, Циганков, Малиновський, Коноплянка, Яремчук.

Сербія: Дмитрович, Рукавіна, Спайїч, Міленкович, Коларов, Лазович, Максимович, Льяїч, Гачінович, Тадіч, Мітровіч.

Слова перед матчем

Читайте також"На нас чекає непроста гра": Шевченко - про матч проти Сербії (відео)

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко:

"Ми розуміємо важливість гри, з повагою ставимося до суперника. Знаємо їхні сильні якості. У Сербії - добротна команда. Знаємо, що на нас чекає непроста гра. Сподіваємося, як завжди у Львові мати гарну підтримку. Хлопці налаштовані, сподіваємося показати хороший футбол".

Головний тренер збірної Сербії Младен Крстаіч:

"Україна, як і Португалія, є найсильнішим суперником і головним нашим конкурентом у боротьбі за путівку на чемпіонат Європи. Ми хочемо досягти позитивного результату. У нас є ідеї, як це зробити, ми внесемо деякі зміни в малюнок нашої гри. Повторюся, незважаючи на важку перемогу над Люксембургом, Україна - дуже сильна команда".

Арбітр

Судити матч буде бригада арбітрів на чолі з іспанцем Антоніо Матеу Лаосом.