Руй Патрісіу і Кріштіану Роналду / REUTERS

У фінальному матчі Ліги націй УЄФА 9 червня зустрінуться збірні Португалії та Нідерландів. Матч пройде на "Ештадіу Драгау" в Порту. Початок зустрічі - о 21.45 за київським часом.

УНІАН проведе онлайн-трансляцію матчу Португалія - Нідерланди.

Шлях до фіналу

Відео дня

Чинні чемпіони Європи португальці на груповому етапі зайняли перше місце в протистоянні з Італією та Польщею. Восени Португалія грала без своєї головної зірки Кріштіану Роналду, але зуміла набрати 8 очок у чотирьох матчах і випередити найближчого переслідувача Італію на 3 очки.

Читайте такожФеноменальний Роналду вивів збірну Португалії в фінал Ліги націй

У домашньому для себе півфіналі португальці обіграли Швейцарію завдяки хет-трику Кріштіану Роналду - 3:1.

Збірна Нідерландів посіла перше місце в одній групі з Францією і Німеччиною. "Помаранчеві" набрали стільки ж очок, скільки і французи (по 7), але випередили чемпінов світу за рахунок кращої різниці голів в особистих зустрічах (1:2 і 2:0).

У півфіналі нідерландська збірна в овертаймі переграла Англію - 3:1. Нідерланди проводили свій матч на день пізніше, ніж Португалія.

Португалія - Нідерланди: де дивитися фінал Ліги націй

Історія протистоянь

Збірні Португалії та Нідерландів провели один проти одного загалом 15 матчів: португальці виграли у семи випадках, нідерландці - у двох, а ще шість матчів завершилися внічию.

Що стосується тільки офіційних зустрічей на чемпіонатах світу та Європи, а також в рамках кваліфікації, то тут у Португалії також серйозна перевага: п'ять перемог при одній нічиїй і одній поразці.

Попередня зустріч команд відбулася в 2018 році. Тоді Нідерланди розгромили суперника в товариському матчі з рахунком 3:0.

Португалія - Нідерланди: прогноз букмекерів

Травми

У Португалії зустріч пропустить Пепе, який у півфінальному матчі отримав перелом лопатки. Також під питанням участь у грі Жоау Канселу. У нідерландської збірної кадрових проблем немає.

Орієнтовні склади

Португалія: Патрісіу, Семеду, Фонте, Діаш, Геррейру, Карвалью, Невеш, Фернандеш, Бернарду Сілва, Роналду, Гедеш

Нідерланди: Сіллессен, Дамфріс, ван Дейк, де Лігт, Блінд, де Йонг, де Рон, Вейналдум, Промес, Депай, Бабел

Читайте такожЗбірна Нідерландів стала іншим фіналістом Ліги націй

Слова перед матчем

Головний тренер збірної Португалії Фернанду Сантуш:

"Ми в фіналі, тому, як би не втомилися гравці, одного цього достатньо для належної мотивації. Найважливіше - психологія. У гравців повинна бути сильна психологія, щоб отримати бажане. Це буде приголомшлива гра. Ми хочемо принести радість португальцям".

Головний тренер збірної Нідерландів Рональд Куман:

"Грати у фіналі - це задоволення, а не тиск. Ми перемогли Францію, Німеччину, Англію... Було б здорово перемогти Португалію у фіналі на її території. У нас є план, і у Португалії теж буде план. Вони сильні в захисті і грають вдома, що для них теж важливо. Ми повинні показати свою найкращу гру, щоб створювати моменти і забивати голи".

Арбітр

Судити матч буде іспанець Альберто Ундіано Мальєнко. Для нього ця зустріч стане останньою в кар'єрі.