Паулу Фонсека керував командою в 139 матчах / фото: ФК Шахтар

Колишній головний тренер "Шахтаря" Паулу Фонсека прибув до Києва, щоб попрощатися з донецьким клубом.

Як повідомляє офіційний сайт "гірників", Фонсека зустрівся з гендиректором донецького клубу Сергієм Палкіним.

В подарунок Фонсека отримав футболку "Шахтаря" зі своїм прізвищем і цифрою 139 - саме стільки матчів тренер провів біля керма команди.

Відео дня

"Дуже складно залишати "Шахтар", бути тут і відчувати, що це останній день, і я повинен попрощатися з кожним... Я провів три чудових, щасливих роки. Гравці, працівники клубу, вболівальники - в моєму серці. Люди в Україні дуже допомагали мені, я постійно відчував їхню підтримку і повагу, за що хочу подякувати. "Шахтар" - чудовий клуб! Я бажаю "Шахтарю" і його вболівальникам всього найкращого", - сказав Фонсека.

Читайте такожНовий головний тренер "Шахтаря" на першій прес-конференції розповів про амбітні плани на наступний сезон

Португалець також зазначив, що залишиться "великим уболівальником "Шахтаря" і не прощається назавжди:

"Кажу до побачення, але хто знає, можливо, це прощання не назавжди? Можливо, одного разу у нас знову буде можливість працювати разом? Я не знаю. У футболі буває все, і ти ніколи не знаєш свого майбутнього. Зараз я йду, але роблю це з "Шахтарем" в серці".

"Фонсека проробив тут хорошу роботу. Ми виграли багато титулів і розлучаємося в дуже добрих стосунках. Звичайно, коли ти пройшов з тренером три сезони, емоційно такі зміни складно пережити. І при цьому я Паулу розумію: не кожен день є такі виклики", - зазначив гендиректор "гірників" Сергій Палкін.

Він також додав, що клуб і тренер розлучаються друзями:

"Паулу отримав пропозицію "Роми" - це новий виклик, нові амбіції, і він хоче спробувати. Ми його розуміємо і розлучаємося друзями. Я побажав йому удачі і сказав, що тепер ми будемо уболівальниками "Роми". Для нас важливо, щоб у Фонсеки з тренерським штабом все вийшло, щоб наші тренери котирувалися в Європі і йшли в серйозні клуби".

УНІАН раніше також повідомляв про те, що стало відомо, за яку суму "Шахтар" відпустив Фонсеку в "Рому".