Сіті вдалося захистити титул / REUTERS

4 серпня на стадіоні "Вемблі" в Лондоні відбувся матч за Суперкубок Англії, в якому зустрічалися "Ліверпуль" і "Манчестер Сіті".

"Сіті" вдалося швидко вийти вперед. На 12-й хвилині Стерлінг скористався скидкою від Давіда Сільви та відправив м'яч у ворота.

Читайте такожЛіверпуль - Манчестер Сіті: онлайн-трансляція матчу за Суперкубок Англії

У автора гола "городян" було ще кілька шансів забити, але реалізувати їх він не зумів. "Ліверпуль" активізувався після перерви усіма силами пішов вперед. В одному з епізодів ван Дейк пробив після подачі кутового, але м'яч від поперечини потрапив в лінію воріт - гол не був зафіксований.

Також Салах виходив на побачення з воротарем і головою відправляв м'яч у порожні ворота - захисник "Сіті" Уокер в останній момент виніс його з лінії воріт. Зрівняли рахунок "червоні" на 78-й хвилині. Зінченко порушив правила, а мерсисайдці розіграли штрафний: ван Дейк скинув м'яч у центр штрафного, звідки точно пробив головою Матіп.

У серії пенальті манчестерські футболісти не допустили промахів - в тому числі свій пенальті реалізував Олександр Зінченко. У "Ліверпуля" переграти воротаря Браво не зумів Вейналдум. Цей промах дозволив "Ман Сіті" завоювати трофей.

"Городяни" зуміли у другий рік поспіль стати переможцями Суперкубка.

"Ліверпуль" - "Манчестер Сіті" - 1:1 (4:5 - по пенальті)

Гол: Стерлінг, 12 - Матіп, 78

"Ліверпуль": Алісон, Александер-Арнольд (Матіп, 67), Гомес, ван Дейк, Робертсон, Фабіньо (Кейта, 67), Хендерсон (Лаллана, 79), Вейналдум, Салах, Фірміно (Шакірі, 79), Орігі (Окслейд-Чемберлен, 79)

"Манчестер Сіті": Браво, Уокер, Стоунз, Отаменді, Зінченко, Де Брейне (Фоден, 89), Родрі, Д. Сільва (Гюндоган, 60), Б. Сілва, Стерлінг, Сане (Жезус, 13)

Попередження: Де Брейне, Гвардіола

УНІАН раніше повідомляв, що Зінченко представив нову форму "Манчестер Сіті".