Ігор Суркіс готовий до критики / фото: dynamo.kiev.ua

Президент київського "Динамо" Ігор Суркіс пояснив, чому в якості нового головного тренера команди обрав Олексія Михайличенка.

Слова Суркіса наводить офіційний сайт "Динамо".

"Завдання не було виконано, і моя розмова з Олександром Хацкевичем звелася до того, що йому потрібно відпочити, а команду має очолити новий головний тренер з новою мотивацією та ідеями, щоб повернути довіру вболівальників.

Мене можуть критикувати, говорити все, що завгодно, але на сьогоднішній момент краще Олексія Олександровича команду не знає ніхто. Він її комплектував, знаходився в структурі клубу, є професійним тренером. І те, що останнім часом не ходив зі свистком по полю, не означає, що він втратив кваліфікацію. Він знає, як працювати з командою, і, сподіваюся, що привнесе свіжий струмінь у гру команди", - сказав Суркіс.

Читайте такожФутболістам Динамо представили новий тренерський штаб (відео)

Президент "Динамо" пояснив, чому не призначив нового тренера ще до початку сезону:

"Працювати з молодими Ребровим і Хацкевичем також було ризиковано, а запрошувати зараз іноземця... Можливо, це було б правильним рішенням, але тут також дві сторони медалі. Якщо б я не дав Хацкевичу можливість спробувати кваліфікуватися в ЛЧ, а провалився б інший тренер - мене б критикували за рішення звільнити людину, яка будувала цю команду".

Суркіс зазначив. що контракт з Михайличенком підписано на три роки.

"Знаєте, я був би не проти знайти тренера, який би працював десять років з командою, але при цьому повинні виконуватися завдання. Михайличенко - не з когорти тренерів-пожежників. Він не потребує фінансах, є самодостатньою забезпеченою людиною, і після нашої зустрічі він сказав, що готовий стати біля керма. Це його рідна команда, і кому, як не йому, спробувати відродити її", - зазначив Суркіс.

Читайте також"Була усна домовленість": з'явилися подробиці звільнення Хацкевича з Динамо

Суркіс висловив надію, що Михайличенко скористається своїм другим шансом:

"Єдиний неприємний осад після того, як я приймав рішення про відставку тренера, у мене залишився тоді, коли довелося після поразки від "Трабзонспора" звільнити Михайличенка. При тому, що до цього команда під його керівництвом виграла два чемпіонати... Але тоді я був молодим, гарячим, і, можна сказати, ми один одного не зрозуміли. Зараз ми дали йому другий шанс, і він їм повинен скористатися. Принаймні, я на це сподіваюся".

Відео опублікував офіційний канал "Динамо" в YouTube.

УНІАН раніше також повідомляв про те, що Суркіс серйозно розглядав кандидатуру Юрія Вернидуба на пост головного тренера команди.