УЄФА / REUTERS

Журналіст авторитетного італійського видання La Gazzetta dello Sport Фабіо Лікарі прокоментував ситуацію з можливим перенесенням фіналу Ліги чемпіонів-2019 зі Стамбула.

УЄФА розгляне заклики перенести фінал ЛЧ зі Стамбула у зв'язку з військовою операцією турецької армії в Сирії.

На думку Лікарі, в такому разі великі змагання не повинні проходити і в ряді інших країн. У тому числі журналіст нагадав про те, що Росія веде війну з Україною.

Відео дня

Читайте також"Ще не час": в УЄФА пояснили, чому продовжать розводити збірні України та Росії

"Нам би хотілося, щоб це поширилося і на Росію, яка заходить в Україну, як до себе додому, а також на Китай, який систематично проводить репресії щодо Тібету, на Саудівську Аравію, яка ігнорує елементарні свободи людини і вбиває журналіста Хашшогі, на США, які кинули курдів, на Єгипет, який вбив італійського студента Реджені.

Крім того, на Ірландію і Люксембург, які стали податковими штаб-квартирами для міжнародних компаній, які розоряють працівників. Зрештою на всі ті держави, які порушують права людини. На всі. У той же час в такому разі ми ризикуємо тим, що наступний фінал доведеться організовувати на Луні", - написав Лікарі у своїй колонці на gazzetta.it.

Як повідомляв УНІАН, раніше стало відомо, що УЄФА віддав Санкт-Петербургу право на проведення фіналу Ліги чемпіонів у 2021 році.