Команди зустрінуться в четвертий раз за сезон / фото: ФК Шахтар

10 листопада у Харкові на стадіоні "Металіст" донецький "Шахтар" прийматиме київське "Динамо" у центральному матчі 14-го туру української Прем'єр-ліги.

УНІАН проведе онлайн-трансляцію матчу Шахтар - Динамо.

Початок поєдинку - о 17.00.

Відео дня

Шахтар - Динамо: де дивитися матч по ТБ

У нинішньому сезоні "Шахтар" і "Динамо" зустрічалися вже тричі. У матчі за Суперкубок кияни здобули перемогу з рахунком 2:1, у поєдинку першого кола "гірники" з таким же рахунком перемогли на виїзді, а в 1/8 фіналу Кубка України знову виявилося сильнішим "Динамо" - 2:1.

У турнірній таблиці чемпіонату України команда Луїша Каштру випереджає підопічних Олексія Михайличенка на 10 очок.

"Шахтар"

Як ми писали вище, в Прем'єр-лізі у донеччан все чудово. В минулому турі команда в резервному складі розгромила "Карпати" і поки продовжує впевнено рухатися до титулу.

10 очок запасу чемпіонату дозволяють Луїшу Каштру зосередитися на боротьбі в Лізі чемпіонів, однак там проблем у "гірників" вистачає.

Цього тижня команда гостювала у загребського "Динамо" та з величезним трудом врятувала нічию на останніх секундах - 3:3. Все завдяки Пятову, який пішов у штрафну суперника і заробив пенальті.

Варто відзначити, що нічия цілком влаштує "гірників", адже в такому випадку вони збережуть відрив, тому "Шахтар", напевно, буде чекати атакуючої тактики від гостей і постарається зловити динамівців на контратаці.

Шахтар - Динамо: прогноз букмекерів

"Динамо"

Кияни підходять до матчу проти донеччан з серією з дванадцяти матчів поспіль без поразок (з них вісім - переможні).

У Лізі Європи у команди Олексія Михайличенка після чотири турів в активі шість очок і друга сходинка в групі. Саме в цьому турнірі команда провела минулий матч, зігравши внічию з "Копенгагеном" у Данії - 1:1.

В минулому турі УПЛ кияни розгромили "Львів" - 4:0. Перед цим, 30 жовтня, динамівці приймали "Шахтар" в 1/8 фіналу Кубка України та зуміли перемогти з рахунком 2:1 - Денис Попов забив переможний гол в екстра-таймі головою після подачі з кутового.

Травми та дискваліфікації

Майбутній матч через дискваліфікацію пропустить півзахисник донецького клубу Алан Патрік. Також через травми на поле не вийдуть Євген Коноплянка і Манор Соломон, а під питанням залишається вихід на поле Тараса Степаненка.

У "Динамо" також є дискваліфікація - гру пропустить капітан команди Сергій Сидорчук. У лазареті залишаються Денис Бойко і Микита Бурда.

Орієнтовні склади

"Шахтар": Пятов, Додо, Кривцов, Матвієнко, Ісмаїлі, Степаненко, Коваленко, Піхальонок, Марлос, Тайсон, Мораєс

"Динамо": Бущан, Кендзьора, Попов, Шабанов, Миколенко, Сидорчук, Буяльський, Караваєв, Циганков, Вербич, Бєсєдін

Думки експертів

Олександр Сопко:

"Відрив між командами зараз ніхто не підраховує, що ще рано. Десятиочковий гандикап не дозволить розслабитися. Тут ще багато особистих рахунків, особливо після останньої програної "Шахтарем" ігри на Кубок. Був дуже нервовий поєдинок. Та принциповість, яка існує між клубами протягом десятиліть, не дозволить розслабитися і не налаштуватися на поєдинок".

Сергій Нагорняк:

"Думаю, що всіх нас чекає така ж запекла і безкомпромісна гра між "гірниками" та киянами, як і нещодавно в Кубку України. Схоже, що майбутній матч - це останній шанс для "Динамо" вклинитися в чемпіонську гонку. Для "Шахтаря" гра в Харкові - можливість закрити питання з чемпіонством і природно "гірники" постараються скористатися цим шансом. У разі їх перемоги інтрига у боротьбі за золото помре остаточно".

Арбітр

Судити матч буде бригада арбітрів на чолі з Миколою Балакіним з Київської області.