Шахтарю для виходу в плей-офф може вистачити і нічиєї / фото: ФК Шахтар

11 грудня на стадіоні "Металіст" у Харкові пройде матч шостого туру групового етапу Ліги чемпіонів між "Шахтарем" і "Аталантою".

УНІАН буде вести онлайн-трансляцію матчу Шахтар - Аталанта.

Початок зустрічі - о 19.55.

Відео дня

Шахтар - Аталанта де дивитися матч по ТБ

Розклади в групі

Перед заключним туром у групі одразу три команди претендують на друге місце (перше вже забронював "Манчестер Сіті") і вихід до плей-офф - "Шахтар", "Аталанта" та "Динамо" Загреб. У виграшній позиції знаходиться "Шахтар", однак для "гірників" все не так просто.

На даний момент у "Шахтаря" 6 очок, у загребського "Динамо" - 5, а у "Аталанти" - 4.

Перемога над "Аталантою" у будь-якому випадку виведе "гірників" в плей-офф, а от у випадку нічиєї треба буде дивитися на протистояння "Динамо" і невмотивованого "Ман Сіті". Якщо "Шахтар" зіграє внічию, а загребський клуб виграє, то саме він пройде до плей-офф.

"Аталанта", яка всі свої очки набрала у двох останніх турах, також зберігає шанси на плей-офф, але для цього потрібно не просто обіграти "Шахтар", а ще й сподіватися, що "Ман Сіті" не програє у Хорватії.

Шахтар - Аталанта: прогноз букмекерів

Матч першого кола

У рамках першого кола "Шахтар" і "Аталанта" грали в Мілані. Та зустріч завершилася вольовою перемогою "гірників" з рахунком 2:1. "Аталанта" вийшла вперед на 28-й хвилині після точного удару Дувана Сапати, але на 41-й хвилині Жуніор Мораєс рахунок зрівняв, а в компенсований до другого тайму час "гірники" провели контратаку, яку завершив Манор Соломон.

Форма команд

"Шахтар" не програє з 30 жовтня, коли вилетів з Кубка України, поступившись "Динамо". Після нічиєї з "Ман Сіті" в п'ятому турі групового етапу ЛЧ "гірники" вдруге в сезоні втратили очки в УПЛ, не зумівши обіграти "Маріуполь" - 1:1. А в попередньому турі "Шахтар" з рахунком 3:0 розгромив "Олімпік".

Що стосується "Аталанти", то після невдалого листопада (п'ять поспіль матчів без перемог) команда прийшла в себе і видала серію з трьох перемог поспіль. У попередньому турі чемпіонату Італії "Аталанта" на своєму полі обіграла "Верону" (3:2). Один з м'ячів, до речі, забив Руслан Малиновський.

Орієнтовні склади

"Шахтар": Пятов, Додо, Кривцов, Матвієнко, Ісмаїлі, Степаненко, Алан Патрік, Тете, Коваленко, Тайсон, Мораєс

"Аталанта": Голліні, Мазьєлло, Паломіно, Джімсіті, Хатебур, Де Роон, Фройлер, Госенс, Гомес, Малиновський, Муриель

Слова перед матчем

Головний тренер "Шахтаря" Луїш Каштру:

"Думаю, абсолютно однакові шанси - 50 на 50. Чекає дуже цікава зустріч чудових команд з сильними футболістами. Боротьба буде йти до самого кінця".

Головний тренер "Аталанти" Джан П'єро Гасперіні:

"Я вважаю, що у "Шахтаря" більше шансів на підсумковий успіх хоча б виходячи з турнірного становища. В таблиці суперник зараз вище нас. "Шахтар" може не ризикувати завтра, він не зобов'язаний грати на перемогу, на відміну від нас. А нам потрібні тільки три очки".

Арбітр

Судити матч буде бригада арбітрів з Німеччини на чолі з відомим рефері Феліксом Цвайером.