Шовковський готується до матчу / фото УАФ

Тренера збірної України Олександра Шовковського включено до заявки гравців на майбутній товариський матч проти команди Франції.

УНІАН проведе онлайн-трансляцію матчу Франція - Україна.

Про це повідомляє УАФ.

45-річний фахівець вже приступив до тренувань разом з командою.

Це рішення пов'язане з тим, що в обоймі збірної залишився один голкіпер - динамівець Георгій Бущан. Воротарі Андрій Лунін з "Реала" та Юрій Паньків з "Олександрії" здали позитивні тести на коронавірус, коли прибули до Франції.

УЄФА дозволяє вносити до заявки гравців без клубу, які офіційно завершили кар'єру, якщо вони є громадянами цієї країни.

У тренерському штабі зазначили, що Шовковський має шанси вийти на поле, якщо Бущан здасть позитивний тест на COVID-19 або отримає травму під час поєдинку. Результати чергових тестів команда отримає орієнтовно о 16.00.

Олександр Шовковський завершив кар'єру у 2016-му році. У складі збірної України легендарний воротар провів 92 поєдинки та пропустив 77 голів.

Відрізок останнього тренування Шовковського перед грою опублікував Микола Васільков на власному YouTube-каналі.

Кадрові проблеми збірної України: головне

  • Перед матчем проти Франції Андрій Шевченко залишився без цілої команди. Українській збірній не можуть допомогти 14 футболістів, які були викликані в її розташування.
  • В команду не приїхали відразу дев'ять гравців "Шахтаря". У Тараса Степаненка та Андрія Пятова був виявлений коронавірус. Микола Матвієнко, Віктор Коваленко, Марлос і Жуніор Мораєс залишаються на самоізоляції. У Євгена Коноплянки, Сергія Кривцова та Сергія Болбата - травми.
  • Крім того, через травми українській збірній не допоможуть півзахисник "Манчестер Сіті" Олександр Зінченко, а також динамівці Владислав Супряга і Віталій Буяльський.