Роберто Де Дзербі очолив Шахтар 25 травня / фото ФК Шахтар

Генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін розповів про те, як донецький клуб вів переговори з новим головним тренером команди Роберто Де Дзербі.

"Ми почали переговори кілька місяців тому. Спочатку аналізували, які тренери можуть очолити "Шахтар", потім були перші контакти. З моменту перших контактів ми зрозуміли, що ми один одному підходимо. Не було якихось грошових питань, все оберталося навколо футбольної площини. Я читав якісь розмови з приводу божевільних зарплат, це не відповідає дійсності", - сказав Палкін в коментарі YouTube-каналу BurBuzz.

Він підкреслив, що "Шахтар" виграв конкуренцію за Де Дзербі в тому числі у російських клубів:

Відео дня

"Були російські клуби. Всього близько чотирьох команд робили серйозні пропозиції. Він відмовився, прийшов до нас. Йому сподобався наш проект. Це любов з першого погляду - і з нашого боку, і з його боку".

Читайте такожНовий головний тренер Шахтаря прокоментував своє призначення (відео)

Гендиректор "Шахтаря" підкреслив, що філософія клубу і тренера збігаються:

"Перш ніж прийняти рішення, він оцінив нас з точки зору складу, оцінив функціонал футболістів, в який футбол ми граємо. Він знав нас повністю, коли погодився очолити команду. Це дорогого коштує і говорить про те, що йому сподобалася наша команда і на полі, і поза полем. Він акцентував увагу, що для нього важлива підтримка менеджменту, щоб розуміли його бачення, його філософію. А вони повністю збігаються з нашими".

Роберто Де Дзербі очолив "Шахтар": головне

  • "Шахтар" оголосив про призначення Де Дзербі 25 травня. Італійський фахівець підписав контракт на два роки.
  • На посаді головного тренера "гірників" італієць змінив Луїша Каштру.
  • Де Дзербі став 34-м тренером в історії "Шахтаря" і другим італійцем після Невіо Скали.
  • Раніше Де Дзербі тренував італійські "Дарфо Боаріо", "Фоджу", "Палермо", "Беневенто", а з 2018 року працював з "Сассуоло". У Серії А він приводив команду до одинадцятого, восьмого і ще раз восьмого місць.
  • У травні Де Дзербі покинув "Сассуоло" - його контракт підійшов до завершення.