Дем'яненко сподівається побачити класний футбол від обох команд / фото dynamo.kiev.ua

Колишні футболісти "Динамо" Анатолій Дем'яненко та Сергій Коновалов розповіли, чого чекають від матчу за Суперкубок України між киянами та донецьким "Шахтарем".

УНІАН проведе онлайн-трансляцію матчу Шахтар - Динамо.

"Найбільша інтрига в матчі за Суперкубок - Луческу проти "Шахтаря". Для "гірників" гра буде дуже важливою, але і, одночасно, незвичайною. "Шахтар" отримає подвійну накрутку - не просто проти "Динамо", а й проти Мірчі.

Відео дня

Шанси команд на перемогу, вважаю, 50 на 50. І це не черговий прогноз. Зараз розклад сил абсолютно рівний. До того ж трофей буде розіграний в одному матчі - трапитися за 90 або 120 хвилин може все, що завгодно. Нагадаю також ще раз про головну інтригу поєдинку - Луческу проти"Шахтаря". Шкода, що гра пройде без глядачів. Але я сподіваюся побачити, перш за все, класний футбол, побачити, що і "Динамо", і "Шахтар", готові до матчів Ліги чемпіонів", - цитує Дем'яненка "Футбол 24".

Читайте такожШахтар-Динамо: анонс матчу за Суперкубок України

Коновалов впевнений, що перемога в Суперкубку може дати великий психологічний заряд киянам на весь сезон:

"Хто в яких кондиціях і готовності підходить до матчу, покаже сама гра. У "Шахтаря", і це було видно в матчі проти "Колоса", спостерігався емоційний спад. Команда після поразки в півфіналі Ліги Європи вийшла на поле "Олімпійського" не зовсім мотивованою, відчувалася спустошеність у діях футболістів. Але проти динамівців ми побачимо іншу команду.

Перемога в Суперкубку дасть хороший психологічний плацдарм і натхнення для киян, що можна в цьому сезоні грати на рівних з опонентом. Є хороший оптимізм, що нарешті "Динамо" закриє найслабшу точку в грі команди - лінію нападу. Адже останні два роки команда фактично не мала хороших нападників. Луческу розраховує на молодого, і, як він вважає, талановитого Супрягу. Запросили досвідченого Кравця. Буде здорова конкуренція, чого не вистачало останнім часом. Якраз в матчі Суперкубка можна буде оцінити, хто чого вартий, і на кого в подальшому може розраховувати головний тренер.

Шанси команд на перемогу рівні. Але головна інтрига-як позначиться присутність Луческу на лавці запасних не "Шахтаря", а "Динамо", - заявив експерт у коментарі "UA-Футбол".

Суперкубок України-2020: цифри та факти

  • Новий головний тренер "Динамо" Мірча Луческу проведе свій перший матч проти "Шахтаря", який очолював протягом дванадцяти років.
  • "Шахтар" і "Динамо" - єдині клуби, які ставали володарями Суперкубка України. У обох грандів - по 8 перемог.
  • Рекордсменом за кількістю перемог у Суперкубку України серед тренерів є Мірча Луческу, який вигравав трофей 7 разів.
  • У минулому сезоні володарем трофею стало "Динамо", яке обіграло "гірників" з рахунком 2:1.
  • У попередні п'ять років матч за Суперкубок України незмінно приймав стадіон "Чорноморець" в Одесі.
  • У новому сезоні "Шахтар" і "Динамо" стартували за чотири дні до Суперкубка. У першому турі УПЛ "Шахта " обіграв "Колос" (3:1), а "Динамо" розгромило "Олімпік" (4:1).