Степаненка не здивувала гра Динамо / фото ФК Шахтар

Півзахисник донецького "Шахтаря" Тарас Степаненко розповів про проблеми команди, які призвели до поразки від "Динамо" у матчі за Суперкубок України.

Футболіста цитує офіційний сайт телеканалів "Футбол 1/2/3".

"У нас є певні проблеми, їх треба вирішити. Коли все добре - ніхто не помічає. Але у нас величезні проблеми в обороні. Це показав "Інтер" і сьогоднішній матч. Суперник пару раз дійшов до воріт - забив три голи. У сучасному футболі є команди, які добре тримають м'яч, але нічого не виграють. У нас футболісти заточені на атакуючий футбол. У сучасному футболі оборона відіграє вирішальну роль.

Відео дня

Атака виграє матчі, а оборона - трофеї. Як тільки серйозний суперник - у нас виникають такі проблеми. Хтось не допрацьовує, хтось не добігає. Якщо нам не дають думати, виривають м'яч з ногами, то ми даємо занадто багато свободи. Потрібно розбиратися і працювати", - сказав Степаненко.

Півзахисник зазначив, що його не здивувала гра "Динамо" при Мірчі Луческу:

"Я знаю гру Луческу. Сьогодні вони грали на контратаках. Він вибрав швидких футболістів на флангах. Вони грали шляхом довгих передач. Для нас це не повинно було стати сюрпризом. Він знає, як працювати з атакувальними футболістами, знає комбінації, схеми. Але вони забили нам не з цього, а з верхових передач".

Суперкубок України-2020: підсумки

  • У матчі за Суперкубок України-2020 "Динамо" обіграло "Шахтар" з рахунком 3:1.
  • "Динамо" втретє поспіль виграло у "Шахтаря" дуель за Суперкубок і обійшло "гірників" за кількістю трофеїв: 9 проти 8.
  • Крім того, "Динамо" випередило "Шахтар" за загальною кількістю трофеїв в історії незалежної України.
  • Мірча Луческу є рекордсменом за кількістю виграних Суперкубків серед тренерів - 8 трофеїв. У "Динамо" він завоював свій перший трофей.
  • Луїш Каштру прокоментував поразку "Шахтаря", заявивши, що вважає рахунок "несправедливим".