Кравцов оцінив важливість ігор за збірну України / fbu.ua

Чоловіча національна збірна України провела два перших тренування в рамках першого дня збору напередодні матчів відбору на ЧС-2019 проти Чорногорії (22 лютого, матч пройде в Києві) та Словенії (25 лютого, в Любляні).

Тренерський штаб запросив до тренувального табору бігмена Київ-Баскета В’ячеслава Петрова, який не потрапив до попереднього розширеного склада збірної України, повідомляє Федерація баскетболу України.

Через проблеми зі спиною (не повністю залікована травма) не допоможе команді бігмен іспанського Бреогана Володимир Герун. Також не зіграє за збірну України Артем Пустовий, якого до лав національної збірної не відпустила Барселона. Не зможе дебютувати за головну команду і форвард Черкаських Мавп Іван Ткаченко, який отримав травму коліна під час останнього матчу Суперліги Парі-Матч проти Одеси. Усі інші гравці, які потрапили до ростера, прибули до лав збірної України та приступили до повноцінних тренувань.

Відео дня

В'ячеслав Кравцов, капітан збірної України:

Очевидно, що матч проти Чорногорії не буде простим для нас. Чорногорці дуже серйозно налаштовані. Я розмовляв із Дублівічем і він теж зазначав це. Можна сказати, що їм вдалося у цьому вікні зібрати дуже боєздатний склад. Ми розуміємо усю відповідальність цього поєдинку, упевнений, що домашні трибуни нам допоможуть. Скажу, що збірна для нас – це дійсно своєрідна віддушина. У своїх клубах ми працюємо і викладаємося на максимум, працюємо для результату, заробляємо гроші і виконуємо свої контрактні зобов’язання. У збірній ми б’ємося за рідну країну, за прапор та за герб це зовсім інше… Усі перебувають у прекрасному настрої, раді один одного бачити.