Росія може отримати чергові санкції / фото: nytimes.com

Глава комітету Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) щодо відповідності Джонатан Тейлор пояснив, за що збірна Росії може бути відсторонена від літньої Олімпіади-2020 в Токіо.

Чиновника цитує The New York Times.

"Там були позитивні допінг-проби, які видалені. Питання - чому", - зазначив Тейлор, додавши, що у російської сторони буде можливість пояснити ситуацію.

Відео дня

Читайте такожРосію можуть відсторонити від участі в Олімпіаді-2020

Можливі маніпуляції з даними в Московській антидопінгової лабораторії будуть розглянуті через місяць, а через три тижні в WADA чекають офіційної відповіді від Росії.

Комітет Тейлора збереться 23 жовтня і буде вирішувати, чи рекомендувати виконкому WADA оголосити про невідповідність Російського антидопінгового агентства (РУСАДА). Якщо таке рішення буде прийнято, то справа відправиться в Спортивний арбітражний суд для винесення остаточного вердикту.

WADA вдалося дізнатися про віддалені проби завдяки базі даних, яку організації надав інформатор Григорій Родченков. Росія на початку 2019 року передала свою версію цієї бази за умов відновлення статусу РУСАДА, після чого були виявлені невідповідності.

Нагадаємо, через махінації з допінг-пробами WADA після Олімпіади 2014 року припинило членство РУСАДА. Російське антидопінгове агентство було відновлено в правах лише у вересні 2018 року з умовою, що не пізніше 1 січня 2019 року експерти WADA отримають доступ до баз даних Московської антидопінгової лабораторії.

Як повідомляв УНІАН, раніше в Росії похвалилися можливістю виступити на Олімпіаді-2020.