Олександр Логінов / REUTERS

Норвезький біатлоніст Тар'єй Бьо відверто прокоментував перемогу росіянина Олександра Логінова в спринтерській гонці на чемпіонаті світу в Антхольці.

Читайте такожЗнову допінг: у Росії відібрали золоту медаль і перше місце в заліку Олімпіади-2014

Спортсмена, який посів четверте місце, цитує TV2.

Відео дня

"Ми весь час розмовляємо про допінг і росіян. Я можу сказати прямо, що мені важко бути четвертим в цей раз, тому що російський допінгіст позбавив мене бронзової медалі.

Я на сто відсотків впевнений, що якщо у тебе знайшли еритропоетин (заборонений препарат - прим.), то ти знав, що його приймаєш. Таких людей треба дискваліфікувати довічно. Бувають різні історії, іноді допінг потрапляє в організм через продукти, але це інший випадок та інший препарат. Ми тренуємося кожен день, щоб змагатися, але приходять люди, такі як Логінов, і знищують наш спорт. Багато хто погодиться, що сьогодні чемпіоном світу став француз Фійон-Має", - заявив Бьо.

Йоханнес Бьо, брат Тар'єя, висловив схожу думку:

"Ми розраховували боротися з французами, а тут з'являється росіянин і перемагає. Говорю чесно, що Логінов - брехун, я не поважаю таких людей. Його перемога виглядає дивно, враховуючи допінгове минуле і слабку лижню в нинішньому сезоні".

У трійку призерів спринту крім Логінова і Фійона-Має увійшов француз Мартен Фуркад.

10 липня 2015 року рішенням IBU Логінов був дискваліфікований до 25 листопада 2016 року, після чого росіянин повернувся до виступів.

УНІАН раннє також повідомляв про те, що українець Підручний увійшов в топ-10 спринту на ЧС в Антхольці.