Легкоатлетка Марина Бех-Романчук / фото: instagram.com/marynabekh

Кабінет міністрів України в ході засідання 15 квітня прийняв рішення дозволити спортсменам збірних України проводити тренування під час карантину.

Про це повідомляє kmu.gov.ua.

Постанова передбачає наступні види тренувань: біг, хода, їзда на велосипеді, рух на активних візках для спортсменів з інвалідністю.

Відео дня

Дане рішення стосується представників штатних збірних команд з олімпійських, неолімпійських видів спорту та видів спорту для осіб з інвалідністю.

Читайте такожУкраїнський тенісист Стаховський попросивши Ілона Маска допомогти Україні перемогти коронавірус

"Мета нашого Міністерства - надавати спортсменам всі належні умови для повноцінного та безперервного тренування. Ми отримали кілька десятків звернень від федерацій та просто небайдужих до ситуації, яка склалася. Розуміючи, як це важливо для кожного майбутнього чи вже сучасного спортсмена продовжувати свої тренування, було прийнято відповідне рішення. Але, закликаю, щоб всі ставилися до карантину дуже серйозно! Тримали соціальну дистанцію, постійно дезінфікували руки та виконували всі санітарні правила задля запобігання захворювання", - зазначив міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.

Нагадаємо, карантин в Україні, який передбачає в тому числі заборону на проведення спортивних заходів, введений до 24 квітня.

Раніше УНІАН також повідомляв про те, що борець Жан Беленюк показав, як повинно виглядати тренування на карантині.