Дмитро Чумак став чемпіоном Європи в Росії / фото instagram.com/dmitryichumak

Український важкоатлет Дмитро Чумак після перемоги на чемпіонаті Європи в Москві опублікував рядки з пісні групи "Ленінград" авторства Сергія Шнурова.

Це спричинило справжнє обурення в російському естаблішменті.

Зокрема, депутат Держдуми, який працює в комітеті з фізичної культури, спорту, туризму й у справах молоді Дмитро Свищев піддав критиці українського спортсмена, брутально вилаявши його.

Відео дня

Слова політика наводить "РБ Спорт".

"Я дуже добре ставлюся до України. У мене дружина звідти. Там живуть її родичі. Я дуже люблю Україну й українців. Але, на жаль, в сім’ї не без виродка. Якщо ти такий націоналіст і не любиш Росію, навіщо приїхав сюди виступати?", - сказав Свищев.

"В Україні є багато людей, які люблять свою країну, але не дозволяли собі подібні висловлювання, коли приїздили виступати в Росію. Нехай послухає боксера Усика. Замість того, щоб радіти перемозі, займатися такими речами в соцмережах. Я вважаю, що це політичний демарш з боку українського спортсмена. Треба заборонити спортсменам займатися політикою! Закінчить зі спортом - нехай йде депутатом української Ради. Зараз він повинен виступати на благо своєї сім’ї та своєї країни, але не займатися політикою. Він що, закликає до тероризму ?! Щоб хтось спалив Москву?", - вважає депутат.

"Мені здається, що при підйомі важких ваг у нього щось обірвалося в мізках. Нехай займеться своїм особистим здоров’ям. Ми вітаємо його з перемогою, але нехай не лізе в політику. Тим більше, що зараз всі прекрасно знають про загострення стосунків. Йому це навіщо? Якщо ти ненавидиш Росію, навіщо ти сюди приїхав?", - додав Свищев.

"Ти виграв - молодець. Москва тебе радо прийняла. Ніхто не ображав його національну гідність, його прапор, його країну. Жодного слова! І ти поводишся по-хамськи, щоб стати національним героєм у себе на батьківщині. Його до цього ніхто не знав і знати не хотів. На Олімпіаді йому нічого не світить. Зате став борцем за справедливість на національний манір", - завершив думку політик.

Читайте такожРосійська комісія сумнівно позбавила українську шахістку звання чемпіонки світу

ЧЄ з важкої атлетики в Москві: хто вигравав медалі для України