Фото president.gov.ua

Як повідомили УНІАН у прес-службі президента, в Іграх візьмуть участь 172 українських спортсмени - найбільша збірна команда на іграх за всю історію України.

Атлети представлятимуть Українську державу у 15 видах спорту: у веслуванні академічному, волейболі сидячи, дзюдо, легкій атлетиці, настільному тенісі, пауерліфтінгу, плаванні, стрільбі кульовій, стрільбі з лука, фехтуванні на візках, футболі серед спортсменів з наслідками дитячого церебрального паралічу, велоспорті, параканое, голболі та паратриатлоні.

Читайте такожОлімпійський чемпіон Чебан: "Спеціально замовив човен з зображенням ракети, що вдало "вибухнула" в Москві"

Відео дня

Загалом на Паралімпіаді у Ріо близько 4,5 тис. спортсменів розігруватимуть 528 комплектів нагород у 22 видах спорту.

Фото president.gov.ua

Присутній на урочистостях заступник глави Адміністрації президента Ростислав Павленко зі сцени зачитав вітання глави держави до спортсменів.

«Високо і гордо несіть синьо-жовтий прапор Батьківщини, пам’ятаючи, що разом із вами мільйони співвітчизників, наші воїни-захисники, з вами Україна», - йдеться у вітанні Петра Порошенка.

Президент підкреслив, що українці вірять у перемоги паралімпійців.

«У складному 2014 році, коли у буремному Києві вирішувалася доля європейського вибору держави, ви на зимовій Паралімпіаді демонстрували усьому світові національну гідність і високий патріотизм. Сподіваємось на вашу силу, міць і незборимий український дух», - зазначається у вітанні.

Фото president.gov.ua

Глава держави наголосив, що кожен здобуток спортсменів-паралімпійців важливий для громадян з інвалідністю, бо надихає їх на повноправну участь у житті суспільства, утвердження здорового способу життя та досягнення нових вершин. Президент побажав Національній паралімпійській збірній команді України міцного здоров’я, впевненості, рекордів та медалей.

В урочистій церемонії проводів також взяли участь уповноважений президента України з прав людей з інвалідністю Валерій Сушкевич, міністр молоді та спорту Ігор Жданов, українські артисти, учасники АТО та Революції Гідності.

ХV літні Паралімпійські ігри відбудуться в Ріо-де-Жанейро з 7 вересня по 18 вересня.