Найкращі зовнішні SSD і HDD диски 2023: експерти склали рейтинг / фото Tom's Hardware

Портативний твердий диск або твердотіловий накопичувач – це універсальний пристрій обробки даних, який може (залежно від ємності) зберігати величезні бібліотеки файлів і обмінюватися ними між ПК, Mac, планшетами та телефонами.

Автори відомого видання Tom's Hardware зібрали добірку зовнішніх SSD та HDD, рекомендованих для купівлі в 2023 році. Вони найкращі за співвідношенням ціни, продуктивність, функціоналу і довговічності.

  • Найкращим SSD за всіма показникам став SanDisk Pro-G40 SSD місткістю 1 чи 2 ТБ. Є підтримка Thunderbolt 3, загалом, це швидкий, продуктивний й дуже надійний SSD. Втім, основним недоліком є його ціна.
  • Що стосується жорстких дисків, то тут експерти рекомендують WD My Passport. Можна знайти варіанти з 1, 2, 3, 4 та 5 ТБ. Це недорогий і надійний HDD з інтерфейсом USB 3.2 Gen1. Правда, роз'єм microUSB дещо псує враження. 

    Відео дня
  • На третій сходинці Crucial X10 Pro. Це найкращий портативний твердотіловий накопичувач для професіоналів, які працюють з великими файлами.

  • Жорсткий диск LaCie Rugged RAID Pro посів 4 місце. Його називають найкращим захищеним прогумованим HDD з доступних на ринку. Він стійко переносить удари й без проблем витримає падіння зі столу.

  • Замикає п'ятірку Samsung T7 Touch. Це найбезпечніший SSD з 256-бітним шифруванням AES

Також фахівці згадали в якості хороших варіантів Samsung Х5, Sabrent Rocket XTRM і Sabrent Rocket XTRM-Q. Це найкращі бюджетні твердотілові накопичувачі з підтримкою Thunderbolt 3.

До цього в Tom's Hardware також склали рейтинг найкращих відеокарт на сьогодні. Раптово, вони порадили не ігнорувати адаптери Intel, а GeForce RTX 4090 все ще немає альтернатив.

А автори іншого "залізного" порталу PCGamesHardware вибрали найкращі процесори від AMD і Intel, які можна придбати в кінці 2023 року. До списку увійшли моделі відразу декількох бюджетних категорій.

Вас також можуть зацікавити новини: