Рейтинг жорстких дисків: названі найдовговічніші моделі / ua.depositphotos.com

Аналітики з Secure Data Recovery підрахували, що більшість несправних жорстких дисків виходять з ладу напередодні свого триріччя. Зазначається, що між початком використання HDD і його поломкою в середньому проходить 25 200 годин, що дорівнює двом рокам і дев'яти місяцям.

Як йдеться у звіті, ці цифри засновані на досвіді роботи з більш ніж 2 тис. жорстких дисків. У їх числі виявилися моделі таких брендів, як Western Digital, Seagate, Hitachi, Toshiba, Samsung і Maxtor.

  • Згідно з дослідженням, найбільш високий показник надійності був зафіксований у жорстких дисків від Toshiba – їх середній термін служби становить 34,8 тис. годин.
  • На другому місці розташувався бренд Maxtor, у якого показник досягає 29,8 тис. годин. Замикає трійку лідерів Western Digital з результатом в 25,7 тис. годин.
  • Своєю чергою, диски Hitachi показали найменшу довговічність, працюючи в середньому 18,6 тис. годин.
Джерело: Secure Data Recovery

Аналітики з Secure Data Recovery також склали рейтинг жорстких дисків на основі кількості пошкоджених на момент поломки секторів пам'яті. Чим менше пошкоджень, тим простіше відновити інформацію зі зламаного пристрою.

Відео дня

Найкращі результати продемонстрували диски Maxtor – в середньому на момент вироблення ресурсу пошкоджуються 228 секторів. Samsung посіла друге місце з 529 пошкодженими секторами, а Western Digital – третє з 628 пошкодженими секторами. Найгірші результати знову показали диски Hitachi з 3,3 тис. пошкоджених секторів.

Фахівці також звернули увагу на закономірність, згідно з якою найбільш "відмовостійкими" дисками є ті, що були випущені до 2015 року, а найменш довговічні екземпляри були випущені після цієї позначки.

Раніше УНІАН писав, що AMD без зайвого шуму випустила одну з найдоступніших відеокарт на ринку. У неї всього 2 ГБ відеопам'яті, а просять за новинку скромні 60 доларів.

2023 рік повинен стати відмінним часом для покупки нової відеокарти. Через зниження попиту на графічні адаптери з боку майнерів, ціни на GPU продовжують йти вниз. Даний феномен фіксується чи не повсюдно, а найбільш активно він проявляється в Китаї

Вас також можуть зацікавити новини: