Фото прес-служби ТОДА

Голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна підписав розпорядження про статути ще трьох релігійних організацій, які приєдналися до православної церкви України.

Як повідомили УНІАН в прес-службі ТОДА, це села Потуторів, Кордишів та Мирне на Шумщині. Загалом до ПЦУ приєдналися уже 26 релігійних громад.

«Це для нас важливий крок, який є символічним, бо процес утворення і становлення православної церкви України є незворотнім», – наголосив голова ТОДА.

Відео дня

У свою чергу єпископ Тернопільський ПЦУ Нестор зазначив, що перехід цих громад до православної церкви України не тільки зміцнює церкву, а й зміцнює українську державу.

«Адже люди, які роблять кроки від російського ярма духовного чи політичного до незалежної держави, бачать підтримку їхніх прагнень з боку нашої влади. Ці три громади вже найближчим часом отримають статус юридичної особи і будуть проводити свою діяльність у правовому полі. Віримо, що найближчим часом така доля чекає усі громади, які здійснили перехід в українську церкву, і в тому числі це допоможе прийняти рішення тим громадам, які ще вагаються», – сказав Нестор.