Все більше людей вважають за краще подорожувати наодинці / фото ua.depositphotos.com

В останні роки все більше людей вважають за краще подорожувати наодинці, в надії отримати новий досвід, пізнати себе і відпочити саме так, як хочеться їм самим. Їх не бентежить навіть те, що соло-туристи нерідко платять за відпочинок майже в два рази більше, ніж пари, сім'ї чи компанії.

Проте багато людей відчувають певні побоювання перед своєю першою самостійною подорожжю. Експерт видання Euronews Travel Йен Сміт підготував кілька корисних порад для тих, хто вирушає у свою першу сольну пригоду.

1. Починайте з малого. Якщо ви нервуєте з приводу своєї першої самостійної відпустки, краще спочатку спланувати коротку поїздку, а не, наприклад, місячний тур по всій Європі.

Відео дня

"Перший раз я подорожував один наприкінці сімейного відпочинку. Я вже був в Іспанії і додав два дні в Барселоні лише для себе. Це було ідеальне знайомство з соло-туризмом. Це не було занадто складно, не було занадто багато планування і це додало мені впевненості продовжувати. З тих пір я вирушав в одиночні пригоди тривалістю від пари днів до двох тижнів", – поділився досвідом Сміт.

2. Хостели – ваш найкращий друг. "Я люблю знайомитися з новими людьми під час подорожей, і немає для цього більш зручного місця, ніж хостел. Крім того, це економічний варіант, коли вам нема з ким розділити вартість Airbnb", – говорить експерт.

При цьому він радить обов'язково прочитати описи та відгуки перед бронюванням, щоб переконатися, що це саме та атмосфера, яку ви шукаєте. Наприклад, одні туристи шукають хостели з більш соціальною атмосферою, де проводиться багато різних заходів, інші ж вважають за краще хостели з великим особистим простором, де можна вибрати окрему кімнату замість загальної.

"Особисто я не проти зупинятися в загальних кімнатах, завжди беру з собою беруші та маску для очей, щоб спати де завгодно. Однак для більш тривалої поїздки може бути гарною ідеєю забронювати готель або окремий номер на одну або дві ночі посередині шляху, щоб дати собі час побути наодинці з собою і перепочити", – додав Сміт.

3. Сміливо кажіть "ні". Найкраще в самостійній подорожі – можливість робити все, що хочеться. Це означає, що ви не повинні відчувати себе винними за те, що ви віддаєте перевагу відпочинку біля басейну замість прогулянок місцевими туристичними визначними пам'ятками. "Пізнайте світ, але ніколи не відчувайте провини, сказавши "ні", – процитував Сміт пораду від своєї колеги з Euronews Travel Розі Фрост.

4. Влаштуйте курортний роман. За словами експерта, під час відпустки люди часто стають більш вільною версією себе, особливо коли вони подорожують самі. Немає нічого поганого в тому, щоб під час відпустки ходити на побачення, знайомитися в барах або танцювати до упаду з незнайомцями, якщо це вам приносить радість.

5. Будьте пильні, щоб вас не пограбували. Незважаючи на всі переваги, сольні подорожі також ховають в собі й певні загрози у вигляді крадіжок або інших злочинів, і до цього слід ставитися серйозно. 

"Перш за все, складіть план дій на випадок непередбачених обставин. Візьміть з собою резервний телефон і другу банківську карту, залиште їх у себе в номері... Також рекомендується надіслати електронною поштою скани важливих документів, таких як паспорт, та будь-яку інформацію про бронювання, яка вам може знадобитися", – попередив Сміт.

При цьому він радить носити всі важливі предмети в надійно закріпленій поясний сумці, а також уважно стежити за своїм оточенням і бути обережними, коли ви берете свій телефон або гаманець. Якщо ж ви зупиняєтеся в хостелах, обов'язково візьміть з собою замок, щоб надійно закривати свої цінності, поки ви подорожуєте.

Як повідомляв УНІАН, раніше блогерка дала три поради соло-мандрівницям, як відлякати небажаних залицяльників.

При цьому найбезпечнішою країною для соло-туристів визнали Японію.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.