Соло-мандрівницям часто докучають незнайомці / фото ua.depositphotos.com

Протягом останніх років соло-подорожі є одним з найпопулярніших туристичних трендів.

Саме подорожуючи без компанії туристи мають змогу провести більше часу із "собою", подумати про важливе та відпочити від людей. Також такий вид відпочинку дає мандрівникам більше можливостей побачити чи зробити під час поїздки саме те, що хочуть вони, не підлаштовуючись піж потреби та побажання інших.

Причому особливо популярним такий вид відпочинку є серед жінок. Втім, саме для жінок-туристок він несе і чимало загроз, пов'язаних з безпекою.

Одна з таких проблем – нав'язлива увага з боку чоловіків, які далеко не завжди розуміють, що жінка не зацікавлена у їхній компанії.

Користувачка TikTok з ніком monicaroams, яка багато подорожує сама, дала іншим мандрівницям корисну пораду, як позбутися таких небажаних співрозмовників. На її думку, все просто – потрібно брехати. Звісно, якщо ви самі не зацікавлені у навому знайомому.

Також вона назвала три "відмазки", які вона постійно використовує сама, щоб відлякати чоловіків, які шукаюти знайомств. 

"Це, безперечно, три брехні, які вам потрібно говорити весь час, коли ви мандруєте самостійно, тому що давайте будемо чесними, коли ви молода жінка-мандрівниця, є купа літніх чоловіків, які просто навмання підходять до вас і починають з вами розмовляти", – зауважила блогерка.

1. Завжди кажіть, що у вас є хлопець чи чоловік. Навіть якщо його немає.

"Якщо ти лесбіянка, теж скажи, що у тебе теж є хлопець, тому що я відчуваю, що чоловіки завжди будуть думати, що бути лесбіянкою – це так гаряче, і це тільки посилить їх інтерес до тебе", – пояснила Моніка.

За її словами, дуже часто чоловіки, особливо старшого віку, коли вони бачуть дівчину без компанії у ресторані чи іншій туристичній локації, вони сприймають її як самотню людину, яка потребує компанії. Однак далеко не завжди вона цього дійсно потребує.

Також вона рекомендує не давати свій номер телефону чи сторінку у соцмережах тим, з ким ви точно не плануєте продовжувати спілкування, адже часом випадкові знайомі, яким ви дали контакти через ввічливість, потім стають дуже нав'язливими. В такому випадку наявність хлопця може стати аргументом, щоб не давати свій номер телефону.

2. Завжди кажіть, що на вас чекає друг. Блогерка попереджає, що ви ніколи не знаєте, який направді план у ваших небажаних знайомих та хто вони насправді. Натомість вона радить збрехати, що на вас чекають друзі у готелі чи деінде та ви маєте намір невдовзі з ними зустрітися.

3. Завжди кажіть що ви не знаєте, де ви зупинилися. Навіть якщо це звучить неправдоподібно, ви ніколи не повинні розкривати, де ви ночуєте.

"Я розумію, що це частина розмови, але ви також не знаєте, які їхні наміри, тому вам потрібно просто залишатися стриманим і не видавати забагато інформації", – пояснила Моніка.

В якості альтернативи вона радить казати новим знайомим, що ви приїхали у відпустку з батьками, з якими ви зупиняєтеся в одному готелі чи апартаментах. 

"Не бійтеся бути креативними, це ваша можливість створити повну історію персонажа", – підсумувала блогерка.

Водночас інші користувачі підтримали Моніку та поділилися ще кількома ідеями: носити фальшиву обручку, називати інший готель замість того, в якому ви зупинилися, а також не казати, куди ви плануєте рушити далі.

Як повідомляв УНІАН, за результатами досліджень, індивідуальні мандрівники часом платять за відпочинок майже в два рази більше, ніж пари. Також у самотніх туристів набагато менше варіантів вибору, ніж у пар при підборі відпустки.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.