Україна відповідає вимогам, які необхідні для продовження чинності безвізового режиму / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко заявляє, що після запровадження 11 червня 2017 року безвізового режиму з Європейським Союзом вже більше мільйона українців скористалися безвізом.

Про це глава держави повідомив у соціальній мережі Facebook.

"Безвізовим режимом з країнами Європейського Союзу, починаючи з червня 2017, вже скористалися більше мільйона українців!" - зазначив президент.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 11 червня 2017 року набуло чинності рішення Ради Євросоюзу про введення безвізового режиму для короткострокових поїздок громадян України до 30 країн ЄС і Шенгенської зони. Вони не повинні шукати притулку або намагатися працевлаштуватися. Це буде порушенням європейського законодавства. Також українці для відвідування країн Євросоюзу повинні довести свою мету поїздки.

Читайте такожБезвізовий режим працює для українців без жодних проблем - Юнкер

Україні для запровадження безвізового режиму з ЄС необхідно було виконати 144 вимоги. У Євросоюзі неодноразово наголошували, що українці виконали всі умови.

Водночас у ЄС створили законодавче підгрунтя для призупинення безвізових режимів з будь-якими країнами, чиї громадяни порушують умови дотримання безвізового режиму. Зокрема, цей механізм може бути застосований в разі виникнення міграційних ризиків.

23 січня 2018 року візова робоча група Ради ЄС погодилася з висновками Європейської комісії щодо механізму призупинення безвізового режиму, в тому числі, і стосовно України. У доповіді зазначалося, що Україна відповідає вимогам, які необхідні для продовження чинності безвізового режиму, але вона має продовжувати реформи і боротися з корупцією. Також українські органи влади повинні продовжувати заходи з протидії нелегальній міграції та відмиванню коштів.