Ілюстрація \ REUTERS

Міністерство закордонних справ України радить українцям утриматися від відвідування північної частини американського штату Флорида через наближення урагану "Майкл".

Читайте такожУраган "Майкл" посилився до третьої категорії і насувається на Флориду

Про це йдеться у рекомендаціях департаменту консульської служби МЗС України у зв'яку з наближенням урагану "Майкл" до США.

Відео дня

"У зв’язку з наближенням потужного урагану «Майкл» до північної частини штату Флорида (Мексиканська затока) в 22 округах оголошено надзвичайний стан. Особлива небезпека загрожує жителям прибережних до затоки округів (міста Панама сіті та Апалачікола)", - йдеться у повідомленні.

"МЗС рекомендує громадянам України, які перебувають у цьому регіоні або планують його відвідати, утриматися найближчим часом від поїздок, відстежувати повідомлення місцевих органів про розвиток ситуації, дотримуватися інструкцій місцевих рятувальних служб, а також враховувати можливі зміни у русі сухопутного та повітряного транспорту", - заявили дипломати.

Також українцям рекомендується у випадку потрапляння у надзвичайні ситуації на території США звертатися до посольства України в цій країні за номером телефону: +1-202-322 2616, адреса електронної пошти emb_us@mfa.gov.ua або на цілодобову “гарячу лінію” МЗС України: +38(044) 238 16 57, адреса електронної пошти cons_or@mfa.gov.ua.