Щоб побачити щось дивакувате і незвичне, не обов’язково їхати за кордон. Пропонуємо познайомитися з 5 найоригінальнішими музеями, які знаходяться на території України.

Музей гуцульської магії

Кілька років тому у Верховині, в Карпатах, відкрився музей гуцульської магії. Тут можна побачити чудодійні «знаряддя» мольфарів – карпатських магів. Наприклад, посох, який мирить посварене подружжя, чи ніж, щоб розганяти хмари. За словами працівників музею, усі експонати їм подарували родичі померлих мольфарів.

Читайте такожПоглинуті вогнем: 5 найвідоміших світових пам'яток, які нищила пожежа (відео)

Музей сала

«САЛО» — це перший у світі арт-музей знаменитого українського продукту, який знаходиться у Львові. У музеї можна побачити величезне людське серце із сала. Також у закладі можна посмакувати сало в шоколаді та морозиво із сала. Окремої уваги заслуговує туалет музею – він обладнаний, як справжнісінький космічний корабель.

Музей весілля

У селі Великі Будища на Полтавщині знаходиться єдиний в Україні музей весілля. На відміну від звичайних музеїв, тут можна торкатися усіх експонатів та навіть приміряти їх. У музейній печі печуть пироги, а у залі проводять справжні весілля за народними традиціями. Найцінніший експонат музею – весільна сукня 1926 року.

Читайте такожУ Нью-Йорку відкрили музей цуценят (відео)

Музей сновидінь

У Києві знаходиться один з найнезвичніших музеїв України, присвячений сновидінням. У незвичному антуражі можна подрімати, а потім розказати свій сон психотерапевту. Спеціаліст розшифрує, які приховані страхи вас турбують, і допоможе з ними впоратись.

Музей ідей

Мабуть, у Львові найбільше оригінальних музеїв, один з яких – музей ідей. Він розташований у будівлі монастиря 17 століття та має чимало дивакуватих експонатів. Заклад відкритий до будь-яких ідей у мистецтві – від живопису до театру та музики.