Палацовий комплекс Бельведер – один з провідних музеїв світу \ wien.info

Україномовний аудіогід запрацював у віденському палаці-музеї Бельведер з початку листопада. Проект, який Український інститут розпочав разом з посольством України в Австрії навесні цього року, тепер доступний для відвідувачів віденського палацу.

Читайте такожУ найвідомішому музеї Австрії з'явиться аудіогід українською мовою

«Через проекти такого формату окреслюється українська суб’єктність у світовому, і зокрема, в європейському контексті, адже, наприклад, Бельведер минулого року відвідали понад 1,5 млн туристів. І я впевнений, що зі збільшенням сполучень між Віднем та Києвом, кількість українських туристів теж буде збільшуватися», – прокоментував проект генеральний директор Українського інституту Володимир Шейко.

Відео дня

Проект «Україномовні аудіогіди в провідних музеях світу» є частиною ініціативи Українського інституту з впровадження україномовних аудіогідів у провідних музеях світу. Ініціатива реалізується спільно з дипломатичними установами України за кордоном. 

Палацовий комплекс Бельведер – один з провідних музеїв світу з багатою мистецькою колекцією, яка представляє твори від Середньовіччя до сьогодення. Зокрема, Бельведер володіє найбільшою у світі колекцією картин Густава Клімта. Там також представлені зразки віденського бідермаєру, австрійського бароко, французького імпресіонізму.