Харківський історичний музей відзначатиме 100-річчя \ Вікіпедія

Харківський історичний музей відзначатиме 100-річчя, в честь якого відкриють три нові виставки і на кілька днів зроблять безкоштовним вхід для відвідувачів.

Читайте такожУ Харкові відкрили "Зоряне небо" за 18 мільйонів (відео)

Урочиста частина святкування 100-річчя Харківського історичного музею імені М. Сумцова почнеться 21 січня в 12.00 на третьому поверсі. Як повідомили в прес-службі музею, на честь ювілею з 22 по 24 січня відвідувачі зможуть побувати в музеї безкоштовно.

Відео дня

Крім цього, до ювілею відкриється відразу три нові виставки. Експозицію «Слобожани» буде присвячено темі формування культури Харківської області. Також для відвідувачів будуть працювати виставки «Калейдоскоп музейних скарбів у вимірі часу» і «Традиції та просвітництво. До 100-річчя Харківського історичного музею імені М. Сумцова» - про історію установи.

За словами організаторів заходів, багато з експонатів харків'янам покажуть вперше. У музеї також обладнають інтерактивні зони - для спілкування з відвідувачами, передає 057.ua.

Серед інших експонатів виставки, яку можна подивитися 21 січня - подаровані артефакти з унікальних колекцій харківських художників та фотографів, зокрема, обладнання, на якому майстри робили фотографії, які отримали нагороди на виставках в Європі наприкінці XIX століття, і камінні годинники, виготовлені у Франції в другій половині XVIII століття.