Влітку 2020 року в світі навряд чи будуть проводитися фестивалі / REUTERS

Після того як 15 квітня керівництво Європейського союзу офіційно визначило три критерії для зняття карантинних обмежень, введених у зв'язку з пандемією коронавіруса, деякі країни Європи почали оголошувати про скасування масових заходів як мінімум до кінця літа 2020 року.

Читайте такожГлава Єврокомісії порадила туристам не поспішати будувати плани на літню відпустку в Європі

Зокрема, влада Євросоюзу акцентувала увагу на тому, що обмеження варто знімати поступово, не поспішаючи з дозволом масових зібрань людей. В цей же день ряд країн відреагували на цю заяву.

Відео дня

Зокрема, канцелер Німеччини Ангела Меркель представила план поетапного виходу країни з карантину. З 20 квітня у ФРН знову почнуть працювати магазини площею до 800 метрів квадратних, автосалони, книжкові та веломагазини, а з 4 травня в Німеччині запрацюють перукарні. При цьому власники всіх закладів повинні будуть забезпечити дотримання правил гігієни і регулярну дезінфекцію.

Також з початку травня поступово відновлять роботу школи: спочатку до занять повернуться учні випускних класів, а пізніше всі інші.

Крім того, до 4 травня буде закрито авіасполучення Німеччини з Італією та Іспанією. Продовжить діяти контроль на кордоні з Австрією, Швейцарією, Францією, Люксембургом і Данією. Виїжджати в ці країни зможуть тільки далекобійники і ті, хто в них працює.

Водночас, до яких пір будуть заборонені збори в церквах, мечетях і синагогах, а також закриті кафе, бари, ресторани і розважальна інфраструктура - влада Німеччини не прогнозує. Масові заходи в країні не будуть проводити до 31 серпня 2020 року. Ще вчора багато літніх музичних фестивалів в Німеччині, які в країні відбуваються мало не щотижня, почали оголошувати про скасування або перенесення на 2021 рік.

Аналогічні рішення щодо скасування масових заходів до кінця літа почали оголошувати й інші країни Євросоюзу, наприклад, Rock Werchter 2020 і Tomorrowland 2020 в Бельгії. Також в останні дні було оголошено про скасування більшості музичних, культурних та інших фестивалів у США.

Ймовірно, ця тенденція пошириться і на інші країни Європи і не тільки, та й Україна цілком можливо послідує прикладу, тож на нас чекає неймовірно нудне літо 2020.

Як повідомляв УНІАН.Туризм, Євросоюз планує поступово знімати введені через пандемію обмеження на перетин кордонів шенгенської зони. Тим не менш, очікувати того, що це станеться скоро, не варто. За найоптимістичнішими прогнозами, люди зможуть подорожувати по світу не раніше осені 2020.