На території "Октоберфесту" заборонили алкоголь / фото REUTERS

Влада Мюнхену не лише скасувала традиційне святкування пивного фестивалю "Октоберфест", а ще й заборонила алкоголь для запобігання "замінників" цього заходу. 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Deutsche Welle.

"Субота (19 вересня  - УНІАН) повинна була ознаменуватись початком святкування "Октоберфесту", але заходи по всій Німеччині були скасовані через пандемію коронавірусу. На додаток до скасованого фестивалю, влада Мюнхена навіть заборонила алкоголь на Терезієнвізе - майданчику, де зазвичай проводиться головне свято", - йдеться у повідомленні.

За інформацією міста, "дві приватні особи" зареєстрували демонстрації на Терезієнвізе на суботу - одна, щоб продемонструвати "право на альтернативний "Октоберфест", а інша - з метою "збереження традицій і звичаїв".

Побоюючись, що може йтися про масове скупчення людей і фактично той же "Октоберфест", міська влада Мюнхена заборонила алкоголь на лузі Терези.

Поліція повідомила, що 19 вересня атмосфера на Терезієнвізе залишалася спокійною, лише кілька людей в традиційному одязі фестивалю гуляли або організовували пікніки.

Читайте такожУ Німеччині хочуть скасувати традиційні карнавали в листопаді

Скасування "Октоберфесту"

Найбільший у світі пивний фестиваль "Октоберфест" скасували ще у квітні. Він мав відбутися від 19 вересня по 4 жовтня. 

Сталося це вперше з часів Другої світової, але не вперше за його 210-річну історію. Причини були різні — від «наполеонівських війн» (1813) до епідемії холери (1854, 1873). Не проводили фестиваль і під час Першої та Другої світових війн.