Пхукет може почати приймати туристів з 1 жовтня / фото wikipedia.org / Rene Ehrhardt

Міністерство туризму і спорту Таїланду розробило план з перезапуску туристичної індустрії країни "Safe and Sealed", який передбачає відкриття популярного курортного острова Пхукет вже 1 жовтня 2020 року.

Читайте такожВідпочинок в Грузії знову скасовується: місцева влада ще раз подовжила обмеження на міжнародні авіарейсі

Разом з тим, як повідомляє The Bangkok Post, туристичні оператори в Чіанг-Рай і Чиангмае намір об'єднатися для формування північного хаба для мандрівників з тривалим перебуванням.

Відео дня

Зокрема, міністр туризму і спорту Таїланду Пхіпхат Ратчакітпракарн заявив, що 27 серпня відбудеться зустріч з іншими профільними відомствами з приводу плану відкрити країну для туристів з міст або провінцій з низьким рівнем ризику захворюваністю коронавірусів. За підсумками зустрічі план повинні доопрацювати і остаточно затвердити.

При цьому міністр повідомив, що одним з можливих варіантів стане надання під потреби туристів 1-2 кілометрів пляжної зони поруч з державними карантинними віллами, наприклад в Патонзі (курортне місто на західному узбережжі острова Пхукет - ред.), щоб туристи могли вийти за межі готелів і насолоджуватися пляжем під час 14-денного карантину.

Повідомляється, що команда Центру ї контролю ситуіції з COVID-19 в Таїланді (CCSA) вже відвідала Пхукет, щоб оцінити готовність до прийому туристів, однак профільне міністерство і Управління туризму Таїланду (TAT) ще повинні провести опитування серед місцевих жителів з приводу концепції відновлення туристичної діяльності.

Чи не останню роль в планах з відновлення туризму в Таїланді також зіграють результати держпрограми "We travel together", запущеної в середині липня 2020 року. За її умовами, жителі Таїланду повинні були відправитися в подорож в іншу провінцію країни і жити там як туристи.

Туризм в Таїланді

  • Таїланд - держава в Південно-Східній Азії, популярне місце відпочинку серед туристів з усього світу, особливо в зимовий період року.
  • Таїланд приваблює туристів теплим кліматом, численними пляжами, самобутньою архітектурою і культурою, унікальною флорою і фауною, корисними екзотичними фруктами і порівняно дешевими цінами.
  • Як повідомляє Wikipedia, туризм приносить значний дохід в економіку Таїланду і становить приблизно 16-18% від ВВП країни. При цьому значна частка припадає на внутрішній туризм. Щорічно Таїланд відвідують близько 40 мільйонів іноземців. Найпопулярніші туристичні напрямки: Бангкок, Чіангмай, Паттайя, Пхукет, Самуї і Крабі.

Туризм і коронавірус