Ілюстрація REUTERS

Міністр інфраструктури Владислав Криклій пояснив, чому Україна поки що не відновила регулярні авіарейси до Польщі, куди щороку емігрує до 1,5 млн українців, та до Італії.

Про це Криклій повідомив в ефірі "Сніданку з 1+1".

"Ми навіть під час карантинних обмежень виконували спецрейси, куди їхали заробітчани. Це і Польща, і Фінляндія, і Німеччина. Поки що по всіх цих країнах умовою є самоізоляція. Крім цих правил, додаткових обмежень вони не встановлювали. До Польщі поки що відновлених авіарейсів у нас не було заявлених. Але я не маю сумніву, що найближчим часом з'являться вже регулярні рейси. Поки поляки стримували можливості для туристичної мети, але, якщо ми говоримо про трудову міграцію, то вони приймають заробітчан. Єдина вимога - наявність страхового полісу і обсервація", - сказав міністр.

Відео дня

Читайте такожУкраїна готується до відновлення авіасполучення: куди та за яких умов зможуть літати українці (відео)

Криклій також сказав, що нині уряд тримає зв'язок і з Італією щодо відновлення авіасполучення, але поки що відповідних заявок немає.

"Тримаємо зв'язок і з Італією, і з МЗС, але поки що заявок (про відновлення авіасполучення - УНІАН) не було. Більше того, ви пам'ятаєте їхні заяви про те, що вони хотіли на початку наступного року відновити авіацію, потім зсунули на кінець року. Але поки що таких заяв немає", - додав міністр інфраструктури.

Як повідомляв УНІАН, з 15 червня Україна відновила міжнародне авіасполучення. Після трьох місяців карантину запрацювали 15 аеропортів. Зараз українці можуть полетіти до США, Албанії, Чорногорії, Великої Британії, Туреччини, Кіпру, Тунісу.